OSL_1140x600_artikkel_frokost.jpg

Viktig å booste kroppen med næring innenfra

Du har sikkert hørt det før: Det vi putter i oss gir oss langsiktige effekter for hvordan vi føler oss og hvordan vi ser ut.

Et balansert og sunt kosthold er nøkkelen til et sunt liv – og legger grunnsteinene til en frisk og strålende hud.

- Det spiller ingen rolle hvor mye tid og penger du legger i hudpleien din om ikke huden får de byggesteinene den behøver til sin normale funksjon. Disse må tilføres innenfra. Sier Anne Berit Eide, Hudterapeut på Oslo hudpleieklinikk med 30 års erfarenhet.

 For å få i seg nok vitaminer og mineraler som gir deg energi til både kropp og sjel er det viktig å spise mye frukt, grønt og sunne fettsyrer. Samtidig er det også viktig å vite hva man bør unngå.

Dette har positiv effekt på huden og kroppen

Antioksidanter nøytraliserer de skadelige stoffer som frigjøres via mye av maten vi spiser, og når vi utsettes for stress. Disse stoffene kalles for frie radikaler og skader huden innenfra samt fremskynder aldringstegn. Å holde huden frisk begynner altså allerede ved valg av rett mat. Prioriter gjerne fargesterke grønnsaker, frukt, nøtter og fisk.

Spinat inneholder en masse sunne næringsstoffer som booster huden, blant annet antioksidanten vitamin E. Ved å spise avocado, broccoli og egg får vi i oss vitamin A. En annen viktig vitamin for huden er vitamin C, som hjelper å binde kollagen. Denne antioksidanten finner man blant annet i sitrusfrukter. Glem ikke at essensielle fettsyrer er viktig for huden – og gir fukt innenfra. Disse finnes blant annet i fet fisk.

- Fukt fra innsiden jevner ut rynker og gir jevnere hud, sier Anne Berit Eide.

For å sørge for at man får i seg nok vitaminer og mineraler for å booste huden innenfra kan man ta kosttilskudd. For eksempel The Basics Essential Skin Nutrition fra Oslo Skin Lab – smarte kapsler som er stappfulle av vitaminer, mineraler og fettsyrer som huden trenger for å stråle.

The Basics inneholder vitamin a, d, c, e, og biotin samt essensielle fettsyrer fra blekksprutolje som til sammen beskytter og gjør huden din sterkere fra innsiden.

Derfor kommer huden din til å elske The Basics™

The Basics™ Essental Skin Nutrition er kapsler fylt med viktige antioksidanter, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Daglig inntak bidrar til å bekjempe aldringstegn som følge av oksidasjon, i tillegg til å sørge for at kroppen får i seg essensielle næringsstoffer som huden kan utnytte.

  • Vitamin A og Biotin bidrar til å opprettholde normal hud
  • Vitamin D, C og A bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon
  • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for hudens normale funksjon
  • Vitamin E og C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress