oivindhaug _OsloSkinLab_01-11-19_0392.jpg

6 tips til en vakker hud

Huden gjenspeiler tydelig hvordan vi lever. Den er et resultat av hva vi påfører den i tillegg til gener, kosthold og livsstil.

Som en naturlig del av aldringsprosessen avtar kollagenproduksjonen med ca. 1-2 % i året fra slutten av 20-årsalderen, noe som etter hvert resulterer i slappere hud, synlige linjer og rynker. Det finnes mye vi kan gjøre for å ta vare på huden, både fra innsiden og utsiden. Her er våre 7 tips til en vakker og sunn hud året rundt.

1. Nok søvn

Når du sover, går kroppen og huden inn i en reparasjonsfase. Nye celler dannes og gamle byttes ut. Mangelfull søvn påvirker hudens kollagennivå og kan føre til at huden eldes raskere. Sliter du med å sove finnes det mange gode hjelpemidler, vi foretrekker mosjon og yoga - naturlig og godt for kropp og sjel.

2. Stump røyken

Røyking har uheldige effekter på huden. Flere studier viser at røykere utsetter huden for en raskere aldringsprosess.

3. Sunt kosthold

Et velbalansert kosthold er viktig for å bygge opp og bevare en sunn hud. Drikk nok vann og styr unna matvarer med høyt innhold av salt og sukker. Her kan du lese om kosthold som huden din blir glad for.

4. Pleie fra innsiden

Bioaktivt kollagenhydrolysat av typen du finner i The Solution, vil hjelpe huden med å forebygge og reparere linjer og rynker, samt bevare spensten i huden. 

5. Rens huden morgen & kveld og tilfør pleie fra utsiden

En god renserutine fjerner smuss og holder porene rene, slik at huden får en fin glød. En god fuktighetskrem er i tillegg viktig for å holde huden fuktig og beskyttet. Bruk gjerne en med SPF året rundt, da det ikke er kun på sommeren at huden vår blir påvirket av UVA-stråler. Om sommeren bør du ha som vane å smøre deg inn ( på hele kroppen) ca hver annen time.

6. Unngå overdreven soling

Solen er den største enkeltfaktoren som bidrar til fremskynding av aldringsprosessen. Hold deg i skyggen midt på dagen og bruk solfaktor for å beskytte huden mot skadelige stråler.