Personvern_icon_1140x600.jpg

Personvernerklæring

Informasjon om vår behandling av personopplysninger om forbrukere, kunder og forretningsforbindelser

 
 

Oppdatert november 2023

Dette dokumentet gir informasjon om behandling av personopplysninger* utført av Oslo Skin Lab, et merke av NutraQ . Det selskapet omtales nedenfor som "NutraQ", "vi" eller "oss".

*"Personopplysninger" betyr informasjon som kan knyttes til deg som enkeltperson.

 1. Formålene med vår behandling av personopplysninger, typer personopplysninger, rettslig grunnlag og lagringsperiode.

1.1 Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor relevant lovgivning, herunder personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Kort fortalt er formålene for NutraQs behandling av personopplysninger å håndtere henvendelser fra forbrukere og andre, å levere tjenester eller produkter, å administrere eller tilpasse kommunikasjon og markedsføring, å tilpasse og forbedre produktutvikling og produksjon av tjenester eller produkter, eller å administrere samarbeid og kommunikasjon med forretningsforbindelser. Nedenfor er en mer detaljert beskrivelse. 

1.2 Formålet med å bruke personopplysninger og hvilke typer personopplysninger vi bruker vil

 • enten beskrives i gitt informasjon;
 • være tydelig fra konteksten av din kontakt med oss (for eksempel oppgir du navn og e-postadresse når du registrerer deg for et nyhetsbrev);
 • eller beskrives i pkt. 1.4 – 1.10 nedenfor.

1.3 I avsnittene 1.4 – 1.10 nedenfor finner du mer informasjon om vår behandling av personopplysninger i ulike situasjoner der du har vært i kontakt med oss. Informasjonen beskriver de spesifikke formålene dine personopplysninger behandles for, hvilke kategorier av personopplysninger NutraQ behandler, på hvilket juridisk grunnlag NutraQ støtter behandlingen, og hvor lenge NutraQ lagrer personopplysningene.

Vær oppmerksom på at flere av punktene med informasjon kan være relevante for deg samtidig, for eksempel hvis du besøker nettstedet vårt (punkt 1.4) og kjøper varer (1.7) og i forbindelse med kjøpet oppretter en profil i vår kundeklubb, der det er aktuelt (1.6).    

1.4 Besøk på våre nettsider - Informasjonskapsler og lignende teknologier ("informasjonskapsler")

1.4.1 NutraQs nettsteder bruker informasjonskapsler og lignende teknologier (heretter kollektivt referert til som "informasjonskapsler") som lagres på datamaskinen, mobiltelefonen eller nettbrettet, vanligvis ved bruk av en nettleser. Informasjonskapsler brukes blant annet for å sikre sikker pålogging, gi besøkende en bedre brukeropplevelse, gi tilgang til ulike nettstedsfunksjoner, skille besøkende på nettstedet fra hverandre, analysere hvor godt nettstedet og nettjenestene våre fungerer, og for å kunne utføre tilpasset, interessebasert annonsering. Dette innebærer en større eller mindre grad av bruk av personopplysningene til brukerne av nettstedet – som beskrevet nedenfor – og hjelper oss med å forbedre nettstedet og gjøre vår digitale kommunikasjon mer relevant for mottakerne. 

1.4.2 Besøkende kan frivillig velge å godkjenne bruken av informasjonskapsler, gjennom innstillinger på vår nettside eller i nettleseren. Du kan endre innstillingene i nettleseren din slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å lastes ned automatisk, eller at du får valget om å laste ned hver informasjonskapsel. Du kan også slette informasjonskapsler når som helst ved å gå til innstillingene i nettleseren din. Hvordan dette gjøres avhenger av hvilken nettleser du bruker. Se "Alternativer for Internett/personvern" eller tilsvarende meny i nettleseren din for ytterligere instruksjoner om hvordan nettleseren din fungerer. Vær oppmerksom på at hvis du sier nei til informasjonskapsler, kan det påvirke funksjonaliteten til våre, så vel som andre, nettsteder.

1.4.3

Type personopplysninger som behandles med informasjonskapsler: IP-adresse, type enhet og operativsystem, plassering, nettstedsatferd, klikk, tid på nettstedet osv

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Ytelsesbaserte informasjonskapsler: Disse lar oss telle besøk og trafikkkilder, slik at vi kan måle og forbedre ytelsen til nettstedet vårt. De hjelper oss å vite hvilke sider som er mest og minst populære, og se hvordan besøkende navigerer rundt på nettstedet. All informasjon som disse informasjonskapslene samler inn, aggregeres og er derfor anonym. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vet vi ikke når du har besøkt nettstedet vårt. 

Ditt samtykke.

Se punkt 1.4.4 (under tabellen).

Funksjonelle informasjonskapsler: Disse gjør det mulig for nettstedet å tilby forbedret funksjonalitet og personalisering. De kan settes av oss eller av tredjeparts tjenesteleverandører hvis tjenester vi har lagt til på våre nettsteder. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, kan det hende at noen eller alle disse tjenestene ikke fungerer som de skal. 

 

Ditt samtykke.

Se punkt 1.4.4 (under tabellen).

Nødvendige informasjonskapsler: Disse er nødvendige for at nettstedet skal fungere og kan ikke slås av i systemene våre. De er vanligvis bare satt som svar på handlinger gjort av deg, som utgjør en forespørsel om tjenester, for eksempel å angi personverninnstillinger, logge inn eller fylle ut skjemaer. Du kan stille inn nettleseren din til å blokkere eller varsle deg om disse informasjonskapslene, men det vil sannsynligvis føre til manglende funksjon for deler av nettstedet. Disse informasjonskapslene lagrer ingen personlig identifiserbar informasjon. 

 

NutraQs legitime interesse i å sikre at våre nettsider fungerer for besøkende.

Se punkt 1.4.4 (under tabellen).

Målrettede informasjonskapsler: Disse angis av annonseringspartnerne våre. De kan brukes av disse selskapene til å bygge en profil av dine interesser og vise deg relevante annonser på andre nettsteder. De lagrer ikke personlig informasjon direkte, men er basert på unik identifisering av nettleseren og internettenheten din. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil du oppleve mindre målrettet annonsering. 

 

Ditt samtykke

Se punkt 1.4.4 (under tabellen)

1.4.4 Hvis du vil ha mer informasjon om informasjonskapslene som kan brukes av dette nettstedet, hva de brukes til, tredjeparts tilgang til informasjon samlet inn av informasjonskapsler og hvor lenge de brukes, kan du finne en liste over spesifikasjoner i informasjonskapselinformasjonsboksen som åpnes når du går inn på nettstedet,  under "Innstillinger for informasjonskapsler", eller i form av et klikkbart skjoldikon, vanligvis tilgjengelig nederst til venstre, når du besøker nettstedet vårt.

 

1.5 Konkurranser og andre kampanjer

Type personopplysninger: Fullt navn, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato, svar eller annen deltakelse i konkurranse, for eksempel bilde av deg selv osv.

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Administrere deltakelsen din i kampanjen, inkludert å kontakte deg hvis du vinner.

Nødvendig for å utføre en avtale med deg (deltakelse i salgsfremmende kampanje).

I enkelte tilfeller har du også gitt samtykke ved registrering.

Data vil bli slettet innen rimelig tid etter at kampanjekampanjen er fullført. Tidspunktet for sletting kan spesifiseres i kampanjevilkårene.

Offentliggjøring av vinnere i kampanjer/konkurranser på nettside eller i sosiale medier

Ditt samtykke.

Data vil forbli publisert så lenge publikasjonen anses relevant for NutraQ-selskapets markedsføring av konkurransen, men vi vil også slutte å publisere informasjonen hvis du trekker tilbake samtykket ditt.

 

1.6 Lojalitetsprogrammer eller kundeklubber, og abonnement på nyhetsbrev og tilbud fra oss

Type personopplysninger: Fullt navn, alder, kjønn, e-postadresse, adresse, telefonnummer, fødselsdato, informasjon om hvilke varer eller tjenester du har kjøpt i våre nettbutikker og kjøpstidspunkt, ditt samtykke til kommunikasjon fra oss og historikk over dette.

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Administrere medlemskap i kundeklubber, lojalitetsprogrammer eller abonnement på nyhetsbrev og tilbud, som gir tilgang til tilbud og annen informasjon om våre produkter.

Nødvendig for å utføre en avtale med deg.

I enkelte tilfeller har du også gitt samtykke ved registrering.

Informasjonen brukes til du trekker tilbake samtykket ditt eller opptil 12 måneder etter at du avslutter abonnementet eller medlemskapet.  

Utsendelse av nyhetsbrev og tilbud til medlemmer av kundeklubber eller lojalitetsprogrammer, eller abonnenter på nyhetsbrev og tilbud.

Nødvendig for å utføre en avtale med deg.

I enkelte tilfeller har du også gitt samtykke ved registrering.

Informasjonen brukes til du trekker tilbake samtykket ditt eller opptil 12 måneder etter at du avslutter abonnementet eller medlemskapet. For kunder med aktive lojalitetspoeng lagrer vi kundedata i opptil 36 måneder. 

 

Personalisering av innholdet i nyhetsbrev og tilbud, slik at annonseringen samsvarer med dine antatte preferanser med hensyn til våre produkter og tilbud.

Tilpasningen er basert på opplysninger du har gitt oss i forbindelse med registrering mv., samt hvilke produkter du har kjøpt i våre nettbutikker og tidspunkt for kjøp.

NutraQs legitime interesse i effektiv markedsføring.

I enkelte tilfeller har du også gitt samtykke ved registrering. 

Informasjonen brukes til du trekker tilbake samtykket ditt eller opptil 12 måneder etter at du avslutter abonnementet eller medlemskapet. For kunder med aktive lojalitetspoeng lagrer vi kundedata i opptil 36 måneder. 

 

Personalisering av innholdet i nyhetsbrev og tilbud fra NutraQ, slik at annonseringen samsvarer med dine antatte preferanser med hensyn til våre produkter og tilbud.

Tilpasningen er basert på opplysninger du har gitt oss i forbindelse med registrering mv., samt hva du har kjøpt i våre nettbutikker og kjøpstidspunkter, samt informasjon fra tredjeparter, som gjør oss bedre i stand til å forutsi hvilke produkter du kan være interessert i, for eksempel (i) antatt inntekt,  interesser og familiesituasjon, (ii) hvilke nettsider du har besøkt og annonser du har klikket på, (iii) dine klikk i våre nyhetsbrev

Ditt samtykke.

Informasjonen brukes til du trekker tilbake samtykket ditt eller opptil 12 måneder etter at du avslutter abonnementet eller medlemskapet. For kunder med aktive lojalitetspoeng lagrer vi kundedata i opptil 36 måneder. 

 

Din oppsamling av bonuspoeng eller lignende, for å gi deg ulike fordeler.

Nødvendig for å utføre en avtale med deg.

 

Slettes  36 måneder etter at du har avsluttet abonnementet eller medlemskapet.  

Basert på ditt kjøp av produkter i vår nettbutikk, kan vi vise annonser på internett til andre personer med lignende egenskaper/interesser som deg.

NutraQs legitime interesse i effektiv markedsføring.

Slettes innen 36 måneder etter at du avslutter abonnementet eller medlemskapet, eller når du ber om at bruken av dataene dine på denne måten avsluttes.

 

1.7 Kjøp av varer eller tjenester fra oss i nettbutikker eller ved telefonsalg

Type personopplysninger: Fullt navn, e-postadresse, adresse, telefonnummer, kjøps- og leveringshistorikk, fødselsdato, plassering av produktet i handlekurven på nettstedet

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Administrasjon av brukerkonto i nettbutikken, som medfører lagring av kontaktinformasjon og dine bestillinger.

 

Nødvendig for å utføre en avtale med deg.

NutraQs legitime interesse i å gi god kundebehandling.  

Informasjon lagres til du sletter brukerkontoen din, der det er aktuelt.

Håndtering av bestillinger for kjøp av varer eller tjenester og levering av disse, sende en ordrebekreftelse til deg og følge opp eventuelle klager.

Nødvendig for å utføre en avtale med deg, og for å oppfylle dine rettigheter i henhold til kjøpsloven og våre forpliktelser.

For kunder med en registrert kundeprofil/konto: Data om pågående og tidligere kjøp beholdes til du ber om at de slettes, eller opptil

Lagring av regnskapsopplysninger om levering

At NutraQ må oppfylle en juridisk forpliktelse.

Oppbevaringstiden følger av regnskapslovgivningen.

Hvis du har logget inn som bruker i en av NutraQs nettbutikker og har produkter i handlekurven uten å fullføre handelen eller utsjekkingen, kan vi lagre handlekurvinformasjonen din slik at vi kan sende deg en e-post som minner deg om handlekurven din på et senere tidspunkt. Dette skjer kun dersom du er medlem av en kundeklubb eller lojalitetsprogram, eller abonnerer på våre nyhetsbrev og tilbud, se 1.6. 

Legitim interesse for salg og markedsføring av våre produkter.

Slettes innen tre måneder.

 

Bruk av kjøpsintelligens i analyse av kjøpstrender, for personalisering av kommunikasjon, reklame og lager.

NutraQs legitime interesse i effektiv kommunikasjon med forbrukere.  

Kun anonymiserte data brukes (se 2.2).

Telefonsamtale om markedsføring og salg av våre produkter.

NutraQs legitime interesse i salg av produkter.

Informasjonen brukes i opptil 12 måneder til du sier opp abonnementet eller medlemskapet ditt, eller du ber om at vi slutter å kontakte deg med telefonsalg.

 

For kunder med aktive lojalitetspoeng lagrer vi kundedata i opptil 36 måneder.

(Unntak Finland – trenger tilleggssetning: "I tråd med det finske markedsføringsregisteret beholder vi utvalgt kundekontaktinformasjon i opptil ytterligere 7 år etter at du har avsluttet abonnementet")

For andre personer hentes telefonnumre fra registrene til tredjeparter og lagres ikke av NutraQ.

 

1.8 Forespørsler til oss om våre produkter, tjenester eller virksomhet

Type personopplysninger: Fullt navn, e-postadresse, telefonnummer, innhold i henvendelsen til NutraQ

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

For å behandle henvendelser om  informasjon, veiledning, klager, klager, reklamasjoner etc.

NutraQs legitime interesse i god kundebehandling.  

For å utføre en avtale med forbrukeren som spør.

I visse tilfeller kan behandlingen av personopplysninger være nødvendig for å oppfylle en juridisk forpliktelse som NutraQ-selskapet er underlagt, for eksempel for å oppfylle en klage eller for å legge ut betalingsinformasjon i henhold til bokføringsloven.

 

 

 

Vi sletter personopplysninger knyttet til henvendelser og klager i tråd med lagringsregler for kundedata som nevnt i 1.6 og 1.7

Bruk av forespørsler for å tilpasse NutraQs produkter, tjenester eller markedsføring.  

NutraQs legitime interesse i å tilby gode produkter, tjenester og markedsføring.  

 

Vi sletter personopplysninger knyttet til henvendelser i tråd med lagringsregler for kundedata som nevnt i 1.6 og 1.7

 

Bruk av henvendelser i forbindelse med tilbakekalling av produkter. 

NutraQs legitime interesse i å tilby gode produkter.

I visse tilfeller kan behandlingen være nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker, særlig for å beskytte menneskers liv og helse.

Vi sletter personopplysninger knyttet til henvendelser i tråd med lagringsregler for kundedata som nevnt i 1.6 og 1.7

 

Behandling av andre henvendelser

NutraQs legitime interesse i god kundebehandling.  

  

Vi sletter personopplysninger knyttet til henvendelser i tråd med lagringsregler for kundedata som nevnt i 1.6 og 1.7

 

 

1.9 Deltakelse i markedsundersøkelser

Type personopplysninger: Fullt navn, e-postadresse, telefonnummer, alder, svar på markedsundersøkelser

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Markedsundersøkelser via e-post eller andre elektroniske kanaler.

Formålet er å forbedre våre produkter og markedsføring.

Samtykke eller avtale med deg (medlemskap) gir oss grunnlaget for henvendelsen.

Behandlingen av svarene dine er basert på vår legitime interesse i å forbedre våre egne produkter og markedsføring

Svarene anonymiseres umiddelbart (se 2.2).

 

1.10 Annen behandling av personopplysninger om våre forretningsforbindelser

Type personopplysninger: Fullt navn, e-postadresse, telefonnummer, stillingstittel, kommunikasjon, deltakelse i møter med oss, innspill gitt på møter, forretningsobservasjoner og anmeldelser, bilde-, lyd- og filmopptak, allergier, funn i antikorrupsjon og compliance-screening.

Hensikt

Rettslig grunnlag

Lagringstid

Håndtering av dialog, henvendelser og møter, samt referater, notater, opptak og transkripsjoner fra kontakt og kommunikasjon, for eksempel møter.

 

Behandlingen kan være nødvendig for å oppfylle en avtale med din bedrift eller for å utføre oppgaver før slik avtale.

  

Grunnlaget kan også være vår legitime interesse, for eksempel for å:

(i) forbedre våre varer, tjenester, produksjon eller andre deler av vår virksomhet

(ii) gjennomføre strategiske forretningsvurderinger og beslutninger;

(iii) sikre godt samarbeid og kundebehandling.

 

Behandlingsgrunnlaget fra Teams-møter og lignende vil som regel være samtykke.

 

Informasjon om allergier vil bli håndtert med samtykke.

Så lenge det er et forretningsmessig behov for lagring.
 
 

For å sikre regulatorisk overholdelse av forskrifter om sanksjoner, samt sikre overholdelse av antikorrupsjonsregulering,  kan NutraQ utføre en screening av eksterne tredjeparter som NutraQ og dets forretningsenheter har eller vil etablere relasjoner med.  

Personopplysninger vil også bli kryssreferert mot sanksjoner og svindeldatabaser for denne aktiviteten. Eksempler på slike databaser er Bureau van Dijk, som vil innhente resultatene for oss, og kan avsløre informasjon om våre bedriftskunders ledere og personer i ledelse eller styrevervs kriminelle rulleblad. For informasjon om hvordan Bureau van Dijk behandler personopplysninger, vennligst klikk her.  

Vi har en legitim interesse i å utføre behandlingen med det formål å oppfylle våre regulatoriske forpliktelser og for å sikre at våre motparter er innenfor akseptabel risiko (i den grad slik legitim interesse ikke overstyres av dine interesser, grunnleggende rettigheter eller friheter).

 

I de fleste tilfeller vil det ikke være lagring av personopplysninger. Personopplysninger kan imidlertid lagres i særlige tilfeller så lenge det anses nødvendig for å dokumentere etterlevelse av lover og forskrifter, eller av kontraktsansvarsgrunner.

 

 

 1. Sletting og anonymisering

2.1 Personopplysninger vil bli slettet etter lagringsperioden spesifisert i tabellene i punkt 1.4 – 1.10.

2.2 Alternativt til sletting kan vi fjerne identifiserende opplysninger fra personopplysningene slik at opplysningene ikke lenger kan knyttes til deg (anonymisering). Dette kan for eksempel være relevant ved bruk av informasjonen i vårt erfaringsarkiv og for å utarbeide analyser og statistikk, og for å tilpasse og utvikle NutraQs markedsføring og produkter i forhold til forbrukernes ønsker og behov.

 1. Behandling av personopplysninger via tredjepart

3.1 NutraQ kan bruke tredjeparter (databehandlere) til å behandle dine personopplysninger. Vår bruk av databehandlere er regulert i databehandleravtaler vi inngår med slike parter, i samsvar med gjeldende lovgivning. 

3.2 Personopplysninger vil normalt bli lagret i, og behandlet fra, land innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

3.3 I visse tilfeller  kan NutraQ inngå avtaler med databehandlere i tredjeland (land utenfor EØS). I slike tilfeller vil grunnlaget for overføring være ett av følgende:

 • Landet er godkjent av EU-kommisjonen i henhold til en tilstrekkelighetsbeslutning, noe som betyr at landet ivaretar personvernet på en måte som tilsvarer det som kreves for land i EØS; eller
 • NutraQ har inngått en avtale med databehandleren på grunnlag av standard databeskyttelsesklausuler vedtatt av EU-kommisjonen (vennligst kontakt oss ved hjelp av skjemaet i avsnitt 4.1 hvis du ønsker en kopi av disse); eller
 • Annet godkjent overføringsgrunnlag.

 

3.4 Ved behandling i henhold til punkt ii) eller iii) ovenfor,  gjennomfører NutraQ vurderinger av beskyttelsesnivået i tredjeland der personopplysninger behandles. Der dette viser seg å være nødvendig,  vil NutraQ iverksette ytterligere tiltak for å sikre at beskyttelsesnivået for personopplysninger tilsvarer det som kreves av behandlere i EØS.

 

 1. Dine rettigheter – Kontaktpunkter hos NutraQ.

4.1 Innledning – og kontaktpunkter for utøvelse av dine rettigheter

Dersom du ønsker å oppdatere eller trekke tilbake dine samtykker, eller ønsker å se, rette eller slette dine personopplysninger i forbindelse med en tjeneste fra oss, for eksempel nyhetsbrev på e-post, bruker i nettbutikk eller kundeklubb, kan du gjøre slike endringer på «min side» etc., eller klikke på lenken nederst i nyhetsbrevet.

 

Hvis du ønsker å utøve andre rettigheter du har i forbindelse med vår behandling av dine personopplysninger - se avsnitt 4.2 til 4.8 nedenfor - kan du kontakte oss ved sende en e-post til gdpr@nutraq.com.

 

4.2 Rett til korrigering

Du har rett til å få unøyaktige personopplysninger om deg korrigert uten unødig forsinkelse, og å få ufullstendige personopplysninger komplettert.

 

4.3 Rett til sletting

Du har rett til å få personopplysninger om deg slettet uten unødig forsinkelse, i følgende tilfeller:

 1. personopplysningene ikke lenger er nødvendige for formålene de ble samlet inn eller behandlet for,
 2. hvis du trekker tilbake samtykket som behandlingen er basert på, og det ikke finnes noe annet rettslig grunnlag for behandlingen,
 3. du protesterer mot behandlingen, og NutraQ ikke har noen legitime interesser i behandlingen som oppveier din interesse i oppsigelsen (se avsnitt 4.7 nedenfor), eller
 4. Personopplysningene er behandlet ulovlig.

 

 NutraQ er imidlertid ikke forpliktet til å slette dine personopplysninger dersom det er nødvendig for NutraQ å fortsette å behandle dine personopplysninger for å oppfylle forpliktelser i henhold til nasjonal lov, eller for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.

 

4.4 Rett til å trekke tilbake samtykke

Du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt der dette er NutraQs juridiske grunnlag for behandling av dine personopplysninger. I et slikt tilfelle  vil NutraQ avslutte slik behandling av personopplysninger.  

 

4.5 Retten til tilgang og dataportabilitet

Du har rett til å bli informert om hvorvidt NutraQ behandler personopplysninger om deg. Da har du rett til informasjon om behandlingen, herunder hvilke personopplysninger som lagres og hvordan de behandles. Du vil motta denne informasjonen gratis, med mindre forespørselen gjentas. I så fall  kan NutraQ kreve rimelig godtgjørelse for å behandle forespørselen.  

 

Du har rett til å motta personopplysninger som du har gitt til NutraQ i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format og har rett til å få disse dataene overført til en annen kontrollør, forutsatt at behandlingen er basert på samtykke eller avtale og behandlingen utføres automatisk.   

 

4.6 Retten til begrensning av behandling

Du har rett til å kreve at behandlingen av dine personopplysninger begrenses i følgende tilfeller:

 1. du bestrider riktigheten av personopplysningene, og begrensningen vil da gjelde for en periode som muliggjør NutraQ for å verifisere nøyaktigheten av personopplysningene,
 2. behandlingen er ulovlig, og du motsetter deg sletting av dine personopplysninger og ber i stedet om at bruken av dine personopplysninger begrenses;
 3. NutraQ ikke lenger trenger personopplysningene for formålet med behandlingen, men du trenger disse for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav, eller
 4. du har protestert mot behandlingen av personopplysninger i påvente av bekreftelsen av om NutraQ's legitime interesse i behandlingen oppveier din interesse i oppsigelsen.

 

Hvis behandlingen av dine personopplysninger har blitt begrenset, skal slike personopplysninger, bortsett fra lagring, bare behandles med ditt samtykke eller for etablering, utøvelse eller forsvar av juridiske krav eller for å beskytte rettighetene til noen andre. Hvis du har begrenset behandlingen av dine personopplysninger,  skal NutraQ varsle deg før denne begrensningen av behandlingen oppheves.  

 

4.7 Rett til å protestere

Du har rett til å protestere mot behandling av personopplysninger om deg som er basert på NutraQs legitime interesser. I et slikt tilfelle  vil NutraQ slutte å behandle dine personopplysninger, med mindre NutraQs legitime interesse i behandlingen oppveier din interesse i å avslutte behandlingen eller behandlingen er nødvendig for etablering, utøvelse eller forsvar av juridiske krav.  

 

Du har også rett til å protestere mot NutraQs bruk av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål. Hvis du utøver denne retten,  skal NutraQ slutte å bruke dine personopplysninger.   

 

4.8 Rett til å klage på vår behandling av dine personopplysninger

Hvis du mener at vi ikke har overholdt rettighetene du har i forhold til personopplysningene vi behandler om deg, vil vi sette pris på om du kontaktet oss via  skjema-e-posten i avsnitt 4.1. Du kan be om å få forespørselen din vurdert av NutraQs juridiske team ved å spesifisere dette i din forespørsel til oss.

 

Du har også rett til å klage på NutraQs behandling av dine personopplysninger til den relevante tilsynsmyndigheten.

 1. Endringer i personvernerklæringen

NutraQ kan revidere denne personvernerklæringen. Du kan besøke denne siden selv når som helst og kontrollere om oppdateringer er gjort. Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert som lagt ut øverst på siden.