OivindHaug_Oslo Skin Lab_Mona Grudt_0416.jpg

Bli bedre kjent med Oslo Skin Lab ambassadør Mona Grudt

Vi har tatt en prat med Oslo Skin Lab ambassadør Mona Grudt om hennes daglige rutiner og hvordan og hvorfor hun tar vare på huden sin og seg selv.

Oslo Skin Lab ambassadør Mona Grudt deler noen av sine morgenrutiner og sine viktigeste ritualer og tips for egenpleie og hudpleie. Da den tidligere Miss Universe-vinneren har vært i rampelyset i mange år, har hun lært å verdsette og ta vare på huden sin. Hun er opptatt av å bruke riktige produkter og rutiner for å opprettholde en sunn og glødende hud. Under deler Mona sine tips for å ta vare på huden, samt noen av hennes favorittprodukter og skjønnhetsrutiner.

RS2070_OivindHaug_Oslo Skin Lab_Mona Grudt_0339-edit.tif_NL-H_760x400 (1).jpg

En typisk morgen hjemme hos Mona og familien?
De fleste morgener er hektiske med forberedelser til skole og jobb. Jeg har ofte hjemmekontor på starten av dagen, hvor jeg forbereder meg til dagens møter eller jobb.

Favoritt frokost?
Jeg er opptatt av at alle i familien skal starte dagen med en ordentlig frokost. Ofte lager jeg smoothie med banan, yoghurt, spinat, mango og litt eplejuice. Den faller i smak hos alle, og i mitt glass med smoothie blander jeg som regel dagens dose med The Solution i, og om ikke i smoothien i et glass vann. Det å vite at jeg starter dagen med næring og tilskudd som jeg vet er godt for både kropp og hud er veldig tilfredstillende og det gir alltid en god følelse å starte bra!

Te eller kaffe?
Kaffe, og gjerne med litt vaniljemelk. 

Kan du fortelle oss om din skjønnhetsrutine?
Min rutine er egentlig ganske uavansert og betår av; rens, serum, fukt, kollagentilskudd og skrubb 1-2 ganger i uken. Jeg pleier å rense huden med Garnier Micellar Cleansing Water, jeg renser alltid morgen og kveld. Deretter påfører jeg C-vitamin serum og en god fuktighetskrem tilpasset dag eller natt. Jeg bruker også en mild skrubb et par ganger i uken. Den står i dusjen, da er det enda enklere å huske på. Det er også en selvfølgelighet for meg å ta vare på huden min fra innsiden, det gjør jeg med riktig kosthold, kollagentilskudd og nok vann.  

Det er viktig å være oppmerksom på sin egen hudtype og dens behov, og tilpasse hudpleierutinen deretter. Selv har jeg normal hud, men på vinteren kan den bli tørr og behøver derfor ekstra fuktighet. Jeg har lært at det er viktig å tilføre huden næring og fuktighet, spesielt i de periodene hvor den trenger det mest. I Norge har vi et skiftende klima med kalde vintre og varme somre, noe som kan påvirke huden i stor grad. Derfor er det viktig å være bevisst på endringer i hudens tilstand og justere hudpleierutinen deretter. Med riktig pleie kan man oppnå en sunn og glødende hud som gir en god selvfølelse. Nå har jeg akkurat også startet opp med The Beauty Pearls som er med å holde huden min fuktig.

RS2069_OivindHaug_Oslo Skin Lab_Mona Grudt_0347.tif_NL-H_760x400.jpg

Jeg har gjennom årene lært at det er viktig å beskytte huden sin mot solskader ved å bruke solfaktor, og derfor bruker jeg alltid solfaktor uansett vær og årstid. I tillegg har jeg blitt flinkere til å rense huden min morgen og kveld for å holde den sunn og frisk. Jeg har også lært at søvn og nok vann er avgjørende for å opprettholde en sunn hud.  Når det kommer til sminke tenker jeg "Less is more", jeg liker å holde en naturlig look med en frisk og velstelt hud og noen få sminkeprodukter for å fremheve mine naturlige trekk, som friske kinn og øyne. Da jeg er glad i lett sminke så er det ekstra fint å ha en sunn og elsatisk hud slik at det heller ikke trengs så mye. 

For meg er det viktig å ta vare på huden min rett og slett fordi huden er kroppens største organ..Hvorfor skal man ikke ta vare på og pleie den? 

I tillegg til å ta vare på huden min gjennom hudpleie, har jeg en annen form for selvpleie som jeg setter stor pris på. Min ukentlige lykkepille er dans. Jeg elsker å danse jazzballett en kveld i uken. Det gir meg en helt spesiell følelse av velvære, hvor jeg kan bruke både kroppen og hjernen. Etter en slik danseøkt føler jeg meg som et nytt menneske, og det gir meg energi og glede som varer lenge etterpå.

Tips du skulle ønske noen gav deg da du var yngre?
Jeg skulle ønske at noen sa at jeg skulle bruke solfaktor hver dag, og at jeg burde nappet brynene litt…

I Oslo Skin Lab er vi opptatt av å tilby produkter for kvinner i alle aldre for at alle skal kunne føle og se ut som den beste versjonen av seg selv, uansett alder! Hva tenker du om Oslo Skin Lab sitt mantra som «slow aging»?
Det syns jeg er flott og et utsagn jeg stiller meg bak!  Jeg tror at å ta vare på huden sin er viktig uansett alder, og det er flott at Oslo Skin Lab har et mantra om å bremse aldringsprosessen ikke reversere. Det er ingen grunn til å se eldre ut enn man føler seg, og med riktig pleie kan man faktisk føle seg yngre og mer energisk. Jeg setter pris på at Oslo Skin Lab tilbyr produkter som er tilpasset alle aldre, slik at kvinner i alle faser av livet kan få den beste versjonen av seg selv. Jeg tror at en sunn livsstil og en naturlig tilnærming til hudpleie er nøkkelen til å se og føle seg bra, og det er flott at Oslo Skin Lab legger vekt på dette. Jeg er stolt av å støtte en merkevare som bryr seg om å hjelpe kvinner å føle seg selvsikre og vakre i alle aldre!

Hva tenker du om å bli eldre og hvordan har du tilpasset dine rutiner?
Livet er hele tiden i endring, og behovene like så. Å blir eldre i seg selv har jeg ingen problemer meg, jeg elsker livet og er takknemmelig for her og nå. Men jeg vil alltid være opptatt av å "vedlikeholde" meg selv så godt som mulig. Jeg kan for elskempel merke at huden min har mer behov for fuktighet nå, enn da jeg var yngre. Det er jo helt naturlig med tanke på prosessene som skjer i kroppen. Jeg er også mer bevisst på produktene jeg velger innen makeup, slik at de ikke virker uttørrende. Søvnbehovet mitt er også blitt større enn tidligere, og jeg vet at gode rutiner med tanke på mat og trening er viktigere enn noen gang. Det å tilpasse rutiner og produkter som kroppen og huden min trenger synes jeg er fint, det er fint å ta vare på seg selv best mulig.

Hva ved Oslo Skin Lab er det som vekket interesse hos deg? Jeg ble først interessert i Oslo Skin Lab fordi jeg er opptatt av å ta vare på huden min og hvordan kostholdet mitt påvirker den. Oslo Skin Lab sin filosofi om å tilby produkter som styrker huden innenfra og ut, passer perfekt med mine egne verdier og holdninger til hudpleie. Jeg har over en lengre periode nå tatt både The Solution og The Beauty Pearls og kan bekrefte at de har effekt på min hud, det er også en veldig enkel rutine å tilføre slik at jeg lett kan opprettholde min hunpleie fra innsiden. Derfor ønsket jeg å stå som ambassadør for Oslo Skin Lab, slik at jeg kan dele mine erfaringer med andre og inspirere flere til å ta vare på huden sin på en naturlig og effektiv måte.

RS2071_OivindHaug_Oslo Skin Lab_Mona Grudt_0389-edit.tif_NL-H_760x400.jpg


Hvis du kunne ta med deg 3 skjønnhetsprodukter til en øde øy, hva ville det vært?
Av skjønnhetsprodukter hadde jeg satt mest pris på en god solkrem. Jeg er også avhengig av lip balm, og hadde syns det var kjekt med såpe.

Til slutt et visdomsord fra Mona?

Livet er her og nå - fyll dagene med positive øyeblikk og ta vare på de du er glad i.