
Pizza med rødbeter
Alle elsker pizza! Pizza er enkelt, godt og gjør seg både til fest og hverdags! Vi har satt sammen en oppskrift som gjør pizzaen sunnere og enda bedre ( synes vi) !
Denne pizzaoppskriften er basert på rødbeter, soltørkede tomater, hummus og avokado - en sunnere men mye bedre variant! Se oppskrift og fremgangsmåte her:
Rødbetpizza med soltørkede tomater, hummus og avokado
Pizzabunn:
2,5 dl rødbethummus ( ferdig eller hjemmelaget)
2,5 dl maniokmel ( evt hvetemel)
0,75 dl olivenolje
Hummus med soltørkede tomater:
1 boks kikerter
1 fedd hvitløk
0,5-1 dl soltørkede tomater i olje
0,5- 1 dl basilikum
3 ss olivenolje ( bruk oljen fra soltørkede tomater)
2-3 ss vann
2 ss tahini
1 ss sitronsaft
Topping:
Avokado
Pinjekjerner
Urter
Krydre med chilliflak
Bruk fantasien eller smaken og fyll på med det du liker
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200/225 grader
Bland betehummus, mel og olivenolje i en middels bolle.
Lag bunnen av deigen på et bakepapir, bruk fingrene til å lage skorpen.
Stek i ca. 15-20 minutter til de er gjennomstekt.
Mens deigen steker lager du den soltørkede tomathummusen:
Ha kikerter, hvitløk, soltørkede tomater, basilikum, olivenolje, vann, tahini, sitronsaft, salt og pepper i en foodprosessor og mix helt til du har en jevn masse.
(Hvis det trenger mer vann, tilsett til deigen har passe konsistens.)
Når deigen er ferdig stekt, la den avkjøles før du legger på toppingen.
Da var det klart til å servere, håper det smaker!
Flere middagstips? Du vil skkert også like denne grønne pastaretten her