SATOKAUSIKALENTERI_OSLOSKINLAB_OMENA_TUOREPUURO_PUNAHERUKKA_1140x600.jpg

Overnight oats

OVERNIGHTOATS MED EPLER Den finske instagramprofilen Satokausikalenteri har laget denne fantastiske oppskriften på overnightoats med høstsesongens delikatesser for Oslo Skin Lab!

Nydelig høstoppskrift

Instagram-profilen Satokausikalenteri har laget denne velkjente ferske grøten, men som nå er smaksatt med sesongens epler, hampfrø og vårt hudforsterkende kollagenpulver The Solution.
Tilpass oppskriften etter årstid og smak og bytt ut eplet med for eksempel pærer, moreller eller plommer.

SATOKAUSIKALENTERI_OSLOSKINLAB_OMENA_TUOREPUURO_PUNAHERUKKA-5.jpg

"Overnight oats med smak av stekte epler. Denne enkle grunnoppskriften kan modifiseres etter din smak - du kan bruke pærer, kirsebær eller plommer i stedet for epler. I tillegg til eller i stedet for kanel kan du tilsette nellik eller kardemomme."

Hampfrø er en flott hjemmeerstatning for nøtter, som kan brukes til å gi en toasty smak og tekstur til grøt. Men hvis du vil kan du erstatte det med nøtte- eller mandelmel, du kan også prøve med chiafrø i stedet.

Lønnesirup passer godt til høststemningen som gir en eplepai-aktig smak – men du kan også bytte ut med flytende honning om du ønsker det.

Mandelsmøret kan også erstattes med usøtet og usaltet peanøtt- eller cashewsmør om du ønsker det.

Saltet balanserer smakene og fremhever alle de andre aromaene.

Ingredienser

Fersk eplemos
(2 porsjoner)

Epler

2 små danske epler
1/2 ts kanel
1/2 ss lønnesirup
en klype salt


Grøt

2 daglige doser Oslo Skin Lab The Solution kollagenpulver
1,75 dl havregryn
1,5 dl havredrikk
1 ss skrellede hampfrø
1/2 ss lønnesirup
en klype salt
1/2 ts kanel
2 ss mandelsmør (usaltet)
Friske bær til pynt, for eksempel rips

Slik gjør du det!

Skyll eplene og skjær dem i passe biter. Norske epler trenger ikke skrelles. Ha epler, kanel, lønnesirup og salt i en kjele og kok dem på svak varme til eplene er blitt litt myke. Avkjøles til romtemperatur.

Bland alle grøtingrediensene sammen.

Legg halvparten av eplene i bunnen av en liten bolle eller krukke og hell fruktkjøttet over dem. Hell resten av eplene over grøten. Dekk rettene lett og la dem stå i kjøleskapet i et par timer eller over natten.

Legg friske bær på toppen og nyt som frokost eller mellommåltid.