Utsikt (1)_1140x600.jpg

Morgenrituale som gir deg en god start på dagen

Juni Paus driver det digitale yogastudioet Studio Paus og er lidenskapelig opptatt av velværerutiner og den gyldene egentiden man har om morgenen. Rutinene hennes tar bare 20 minutter og her får du oppskriften.

 

"Uten unntak så blir dagen mye bedre når jeg setter av litt tid til meg selv før resten av familien våkner."

 

Juni sier at rutiner kanskje kan høres kjedelig ut, men når hverdagen stort sett er fylt opp med kjøring, henting, matinnkjøp og stress, så er morgenrutiner for egentid noe av det viktigste hun gjør. Her er hennes enkle sjekkpunkter som garanterer en god start på dagen.

1) Det første du må gjøre er å stå opp før resten av familien. Ja, det kan høres vanskelig og tungt ut, men når du først er oppe så er det ingenting som slår det. Det gir deg mer energi, du får en følelse av å ligge foran, du har unnagjort matpakker før ungene våkner og du får tid du kan bruke på deg selv. Om du ikke er i denne fasen av livet, stå opp 30 minutter før du må og dediker disse 30 minuttene til deg selv og Juni sine tips for den beste start på dagen.

2) Det andre Juni gjør er å lage fersk kaffe der hun blander inn The Solution fra Oslo Skin Lab. Sammen med å stå opp tidlig merker hun at å pleie huden fra innsiden med kollagen har gitt henne glattere og spenstigere hud. Å kunne nyte en kopp kaffe uten stress på morgenen, gir en god ro som hun tar med seg inn i den nye dagen.

3) Så kommer den mentale biten. Hun har et ferdig sett med velværeplaner som hun fyller ut mens hun nyter morgenkaffen. Det er en ukesplan med sjekkpunkter for egenpleie, samt en mental innsjekk du tar med deg selv for å finne ut hvor du står mentalt og eventuelt justere følelser og innstilling. Disse planene kan lastes ned gratis på studiopaus.no og hun anbefaler at du bruker dem daglig. Det koster ingenting hverken i kroner eller tid, så her er det ingen unnskyldning - kun et utrolig enkelt verktøy for å impementere gode rutiner. Ved å gjøre det visuelt er det mye enklere å gjennomføre - da har du oppgavene rett foran deg og det er bare å gjennomføre. 

Kjøkkenbenk Velværeplan 4_1140x600.jpg

4) Etter at du har gått igjennom velværeplanene står en kort meditasjon for tur. Det å nullstille kropp og sinn før dagen begynner er en fantastisk måte å møte dagen på. Her er det viktig å ikke stille for høye krav til seg selv, fem minutter er bedre enn null minutter! Sett deg i en god stilling og pakk deg gjerne inn i et pledd før du starter. Fokuser på pusten din og forsøk å sette tankene på hold. Meditasjoner finner du i Studio Paus.

5) Det siste punktet i Junis Magiske Morgenrutine er fem superenkle stående yogaøvelser som til sammen bare tar to minutter. Du trenger ikke å rulle ut yogamatten for å dra igjennom dette mikro-programmet, øvelsene kan gjøres hvor som helst.

Disse 5 stående øvelser du kan gjøre hvor som helst- 5 enkle øvelser som tøyer og strekker ut kroppen og gjør den klar for å starte dagen.

Øvelse 1_1140x600.jpgStrekke armer opp - Pust inn mens du strekker armene ut og opp til taket. Håndflatene er parallelle på toppen og du kan feste blikket på hendene dine. 


Øvelse 2_1140x600.jpgForoverbøy, holde på albuer - Pust ut og la hodet og overkropp falle ned mot gulvet til en fremoverbøy. Bena kan være rette eller så kan du bøye knærne og hvile overkroppen mot lårene dine. Hold på motsatt albue og la hode og overkropp bli dratt ned av tyngdekraften. Bli her for noen runder med pust, vri hodet lett fra side til side og opp og ned så du får løst opp nakken. Rull rolig opp på innpust.

 

Øvelse 3_1140x600.jpgFlette fingre og i fremoverbøy - Flett fingrene bak ryggen og på innpust strekker du armene bakover så de er strake. På utpust lar du hodet og overkroppen falle ned mot gulvet til en fremoverbøy. Bena kan være rette eller så kan du bøye knærne og hvile overkroppen mot lårene dine. Forsøk å ta med armene opp og eventuelt frem over kroppen. Bli her for noen runder med pust og rull rolig opp på innpust.


Øvelse 4_1140x600.jpgFlette fingre, opp og over til hver side - Strekk armene opp mot taket på innpust, flett fingrene sammen på toppen og snu hendene så håndflatene vender opp. På utpust lener du deg over til høyre side med strake armer oppover. Pust inn og kom tilbake til midten. Gjenta på andre siden og gjør tre runder.

 


Øvelse 5_1140x600.jpgFot på kne, sette seg ned - Stå med bena i hoftebreddes avstand og pust armene opp til taket. På utpust møtes håndflatene foran brystet og du legger høyre fot på venstre kne. Senk deg ned ved å bøye venstre kne mens du aktiverer kjernemuskulaturen så ryggen er rett. Bli sittende på tre runder med pust. Se på ett punkt på gulvet foran deg for å holde balansen. Kom opp igjen på innpust, ta med armene helt opp til taket og sett høyre ben i bakken. Pust ut og senk armene. Gjenta på andre siden.

Lag en avtale med deg selv om å investere i egentid hver dag og ta denne avtalen like seriøst som du ville gjort ovenfor noen andre. Er du flink til å pleie deg selv blir du i bedre stand til å ta vare på de du er glad i.

Lykke til med morgenrutinene!