RS1635_OSL_broccoli_13119_W-Article_1140x600.jpg

Lun brokkolisalat

Når vi beveger oss inn mot høsten, kan vi finne oss selv revet mellom trangen til varm høstkos og lett sommermat. Denne brokkolisalaten er en flott blanding av begge deler – grønn og næringsrik, den er perfekt for sommerens piknikvær, men den er fortsatt tyngre enn de fleste salater og inneholder smaker som minner oss om høsten. Prøv og bestem selv hvilken sesong du synes denne salaten faller inn under!

Ingredienser

Salat:
2 mellomstore brokkolier
½ rødløk
1 avokado, finhakket
1 agurk i terninger
100 gram tørkede tranebær

Sprø kikerter:
2 bokser hermetiske kikerter
1 ss olivenolje
1 ts linfrøsalt
1 ss honning

Dressing:
Saft av en ½ sitron
1 ss dijonsennep
1 ts honning
3-4 ss god olivenolje
Salt og pepper

Du kan starte med å lage kikertene. Sett ovnen på 200 o C. Skyll kikertene med kaldt vann og frodel dem på et stekebrett. Stek i 30 minutter. Rør sammen olivenolje med salt, pepper og honning og hell i de varme kikertene. Vend kikertene i oljeblandingen og hell dem deretter tilbake på stekebrettet for å steke i ytterligere 10 minutter.


Mens kikertene steker kan du lage salaten.
Del brokkolien i buketter. Skjær dem i litt mindre biter og ha dem i en foodprosessor, ikke glem stilken. Kjør til brokkolien er finhakket. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke brokkolien med en kniv. Ha brokkolien i en bolle.
Skjær agurken i små terninger, finhakk løken og tyttebærene. Blande.


Lag dressingen. Rør sitronsaft, honning og sennep sammen. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper – tilsett eventuelt mer sitronsaft eller honning.
Hell dressingen over salaten med kikerter og bland godt.

 

 

Vel bekomme!