OSL_Jenni_Z1A6150_W-Article_1140x600.jpg

Jenni, 42 år

Jenni er ikke bekymret for å bli eldre, men vil selvfølgelig ikke slutte å ta vare på seg selv!

Den finske programmlederen Jenni Alexandrova, 42, har etablert The Solution inn i hennes daglige skjønnhetsrutine over flere år.

Les hvordan denne ambassadøren for indre skjønnhet med misunnelsesverdig nydelig hud tar vare på huden sin, og hva hun tenker om aldring.

Hvordan opplever du å bli eldre?
Dette spørsmålet kan besvares på mange måter. Fra selvtillitens synspunkt er aldring befriende. Jeg sammenligner meg ikke lenger med andre, men er fornøyd med mine egne former og forandringer. Jeg tør å møte nye mennesker uten å dunke i bakhodet "hva synes det om meg?" - spørsmål. Jeg tør å snakke, ha min egen mening og føle livets gleder og smertepunkter uten å skamme meg.


På den annen side er det trist å bli gammel. Jeg merker at tiden løper når jeg ser på sønnen min. Som over natten vokste han til en person på jakt etter uavhengighet, som litt etter litt strekker navlestrengen lenger og lenger. I de øyeblikkene kjenner jeg stolthet, men også maktesløshet og lengsel. Visste jeg hvordan jeg skulle kose meg når navlestrengen fortsatt var kort? Kan jeg nyte nå?


I tjueårene trodde jeg at trettiårene var over. Han er voksen med familie og arbeid. Han gjør ikke feil, men ser ut til å vakle i sine egne gode beslutninger frem mot pensjonisttilværelsen. Hvor feil jeg tok! Antall feil er konstant uavhengig av alder. Selv en voksen vokser og utvikler seg. Vi forandrer oss både mentalt og fysisk hele tiden. Det kan være slitsomt å kjempe mot endring. Jeg tror jeg aldri trenger å være klar. Jeg må bare være villig til å lære.

Hvordan tar du vare på deg selv?
Jeg føler at jeg tar vare på meg selv ganske bra. Bølgete. Noen ganger tar jeg dårlige beslutninger på bekostning av søvn og et balansert liv. Jeg bruker for mye tid på sosiale medier, spiser usunt og trener mindre enn vanlig.
Det spiller ingen rolle, for jeg har lært å fikse situasjonen raskt. Kroppen min forteller meg når det er på tide å sove litt mer, spise litt sunnere og bruke sosiale medier-tid til å trene ute.

Jeg eier ikke bil, så jeg går mye og trener hver dag. Etter en lang pause gleder jeg meg til å løpe igjen. Treningsstudioet er også en del av rutinen. Det er en fantastisk følelse når du føler at du har gjort noe! Jeg tror at god følelse utstråler som skjønnhet. Derfor tar jeg vare på meg selv helhetlig når det er mulig. Jeg tar også mye badstue, og føler meg fornyet der.

Hva består skjønnhetsrutinen din av?
Min hudpleie er ikke komplisert. Jeg renser alltid av sminken, tilfører huden fuktighet om kvelden og påfører serum og solkrem i løpet av dagen. Jeg drikker mye vann i løpet av dagen og tar av og til en microneedling-behandling. Kollagenpulver har vært en del av livet mitt i flere år. Det er en enkel og rask måte å ta vare på huden fra innsiden.

RS579_OSL_Jenni_00616_W-Article_1140x600.jpg

Hvordan har The Solution hjulpet deg?
Det ville vært kult å vite hvordan huden min ville sett ut hvis jeg ikke hadde brukt kollagenpulver på så lenge. Det første jeg la merke til var at huden min ble mer elastisk på bare noen få måneder. Det så bare bedre ut uten sminke: jevnere og mer uthvilt. Nå legger jeg mye mindre vekt på huden min enn før, fordi det ikke er noe negativt å legge merke til for øyeblikket.

Hvilke råd vil du gi ditt yngre jeg?
Ikke stress og nyt mer – «lev litt»!