Silvany Bricen_0122.jpg

Hey babe! 5 tips for vinterhud

Skjønnhetsekspert Sylvani Bricen og NLP practioner Hedda Brodtkorb har podcasten Hey Babe! – Norges gladeste velværepodkast, og nå deler de sine tips for vinterhud med oss.

Å ta vare på vinterhuden trenger ikke være så komplisert. Er huden din blitt mer tørr, rødmusset eller blankere enn vanlig? Her er 5 tips som vil bedre hudtilstanden din:

1. “Kinderegget" du først skal fokusere på
Rens, fukt og pleie er det du i første omgang skal fokusere på om vinteren. Vent med kostbare «superserum som skal utføre mirakler»” nå, men rens huden med en mild rens som fjerner sminke og andre urenheter som den har absorbert i løpet av dagen. Påfør deretter serum med ren fuktighet i form av hyaluronsyre.

2. Vær raus med fuktighetskremen
Hvis serumet er ”undertøyet” er fuktighetskremen ”kåpen” som pleier og holder fukten inne. Noen ganger legger jeg to runder med fuktighetskrem for å virkelig kjenne at huden er gjennomfuktet og ”mett”. Velg en krem av den fetere typen som som lover å «berolige», eller som er egnet for «sensitiv hud». Huden trenger litt ekstra ro på denne tiden av året.

3. Start dagen med et glass vann
Mens du sover øker kroppens temperatur, så ved å drikke et stort glass vann tilfører du kroppen væske, og forhindrer at huden din blir dehydrert. Fyll på en fin drikkeflaske som du bærer meg deg gjennom dagen, så får du i deg nok drikke.

4. Tilfør kollagen som booster
Det kan være smart å begynne med et kollagentilskudd som vil booste hudens kollagenproduksjon. Å pleie huden fra innsiden er like viktig, om ikke viktigere(!) enn den vanlige hudpleierutinen. Jeg starter alltid dagen med en kopp matcha og en dagsdose The Solution™, som er en super booster som fast rituale i din varme favorittdrikke for dagen. Kosttilskuddet fra Oslo Skin Lab® er klinisk bevist at gir effekt, og uten smak, noe som gjør det perfekt å blande i kaffe, te, vann eller smoothie.

5. Hold skjønnhetssøvnen hellig
Huden din regenerer seg på kvelden, og sover du ikke, forstyrrer du denne naturlige prosessen som er så viktig for kroppens største organ. Ikke spis for fet mat, eller tren hardt tre timer før legging - så sover du raskere. Å få en god søvnrutine er kanskje den billigste måten å pleie huden din på.

Hør mer om hvordan du får en frisk hud som gløder i "Norges gladeste velværepodkast", Hey Babe! podkast. I episode 81- «Høstpreppen, slik får du en frisk hud som gløder», snakker Silvany og Hedda om hvilke grep som hjelper for å styrke gusten vinterhud.

God lytting!
Hey Babe! episode 81