RS2089_OsloSkinlab_0223_1379.tif_W-Article_1140x600.jpg

Grønnsaker & dipp

3 smaksrike og enkle dipper sammen med dine favorittgrønnsaker - en perfekt helgesnack!

Kutt opp dine favorittgrønnsaker og lag en sunn og fargerik tallerken. Vi foretrekker: kål, gulrøtter, brokkoli, blomkål, selleri, nepe - du velger det du foretrekker. Til grønnsakene lager du tre deilige og friske dipper; Rødbete- og yoghurtkremdipp, Ristet blomkål-hummus og Erte-, fetaost- og myntekrem - så kan festen begynne.

RS2089_OsloSkinlab_0223_1379.tif_W-Article_1140x600.jpg

Rødbete- og yoghurtkrem

2 rødbeter
2 hvitløksfedd
3 dl naturell gresk yoghurt
0,5-1 ts rødvin-eddik
1 ss olivenolje
1 ts knuste korianderfrø
1 ss finhakket mynte
Salt og pepper

Skrell og mos kokte rødbeter i en hurtigmikser. Tilsett finhakket hvitløk, yoghurt, eddik og olivenolje. Bland alt sammen til en jevn mos og smak til med salt og pepper.

Dryss over knuste korianderfrø og finhakket mynte.

Ristet blomkål-hummus

1 stor blomkål
80 g tahinisaus
Saften av en halv sitron
1 fedd hvitløk (valgfritt)
1/2 teskje spisskummenfrø
1/2 ts korianderfrø
Ekstra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Tilbehør:

Solsikkefrø
Fersk koriander

Forvarm ovnen til 200°C. Rens blomkålen ved å fjerne bladene nederst; del den i små biter og legg dem på et bakebrett. Krydre med olje, salt og pepper, og stek deretter i ca. 20-25 minutter.

Legg blomkålen i en blender (hold av noen topper til dekorasjon), tilsett tahini, saften av en halv sitron, salt, hvitløk og krydder (som er malt i en morter).

Bland til det blir glatt og kremet, og juster smaken med salt, sitron og pepper om nødvendig. Ha hummusen over på en tallerken og server med de reserverte blomkåltoppene, fersk koriander, solsikkefrø og en dryss av ekstra virgin olivenolje.

Erte-, fetaost- og myntekrem

300 g frosne erter
200 g fetaost
Mynte
Ekstra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Ta ertene ut av fryseren og la dem tine litt. Kutt osten i terninger. Fjern stilkene fra mynten og vask ca. 10 blader. Ha erter, fetaost og mynte i en blender. Tilsett ca. 10 ss olje. Kjør blenderen til en kremet blanding med jevn farge. Smak til med salt og pynt med litt fetaost og mynte.

Dippen er rask å lage og har en frisk smak.

Da var det klart til å servere å nyte, håper det smaker! 

Hvis du likte disse så faller sikkert også våre kikertpannekaker i smak hos deg, de passer også supert som snack eller tilbehør.