Grønn detox pasta
Denne næringsrike grønne pastaoppskriften er full av ingredienser med rensende effekt. Så nå kan du forberede deg til sommeren uten å gi opp smaken og følelsen av favorittmaten din - pasta! I tillegg er retten rik på fiber, sunt fett og vitamin A, C og K, huden og smaksløkene vil takke deg for dette deilige måltidet.
Ingredienser
250 gram squashnudler (zoodles).
Disse kan du kjøpe ferdiglaget, eller du kan enkelt lage de selv av med en spiralizer eller en vanlig skreller – vanlig pasta fungerer også!
10 stilker asparges, hakket
Valgfri mengde hvitløk eller sjalottløk
75 gram frosne erter
Saus
60 gram revet parmesan (spar litt til servering
2 håndfuller spinat
Fersk koriander (spar litt til servering)
1 moden avokado
1 ss sitronsaft
1 ss næringsgjær
1 ss olivenolje
120 ml valg av melk
(nøttemelk fungerer fint)
1 ss misopasta (du kan også bruke grønnsaksbuljong)
Ha alle ingrediensene til sausen i en blender og kjør til den er kremaktig. Varm en panne på middels varme, ha i olivenolje og hvitløk og stek den hakkede aspargesen mør. Tilsett hvitløk/sjalottløk halvveis, tilsett ertene og til slutt sausen. La det hele bli varmt, tilsett squashnudler eller kokt pasta og retten er klar til servering!
Topp med frisk koriander og revet parmesan.
TIPS: Vil du ha deilige rester til lunsj? Doble oppskriften og oppbevar rester i kjøleskapet. Neste dag legger du pastaen i en ildfast form og topper med en skvett melk, et lag brødsmuler og litt oliven- eller kokosolje.
Sett i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter eller til brødsmulene har fått farge.
Håper det smaker!
Flere middagstips? Kanskje fylt paprika ville falle i smak, du finner oppskriften her