OSL_Article_4_heart_salad_1140x600_0622_NL.jpg

Grillet hjertesalat

I mange land er august den siste sommermåneden når ferien kanskje er over, men sommerfølelsen er fortsatt i luften og mange bruker kveldene og helgene på sosialt samvær med venner ute. Grilling er et flott tillegg til disse sammenkomstene og kan være ganske sunt hvis du griller grønnsaker og noe magert kjøtt. Denne oppskriften på grillet hjertesalat er en frisk side- eller forrett når du griller, men den kan også nytes fint alene.

Ingredienser
(serverer fire personer)
4 hjertesalater, vasket og delt i to vertikalt
200g smør (vi bruker gjerne 100g hvitløksmør (hvitløkssmør) og 100g persillesmør (persillesmør))*
100 g pistasjnøtter (uten skall)
1 eggeplomme
Oliven olje
1 sitron
100 g blandede urter (gressløk, dill, persille, etc.)
Salt og pepper
*Plantebasert smør fungerer også godt til dette, eller til og med en plantebasert krem for en litt lettere konsistens!

Slik gjør du
Fjern de ytre bladene på salathodene. Smelt smøret i en stor panne og stek bladene i smøret i ca ett minutt. Hell det smeltede smøret og bladene og alle andre ingredienser unntatt hjertesalaten i en blender og kjør til du har en kremet konsistens.
Stek eller grill hjertesalaten på middels varme til de har fått en lysebrun skorpe. Du kan gjøre dette i samme panne du kokte de første bladene i, eller bruke en grill hvis du legger dette til grilloppskriftene dine! Server hjertesalatene med pistasjdressingen drysset på toppen. Knus noen ekstra pistasjnøtter for en sprø garnityr hvis du vil!