RS386_Renate_Gerschtanowitz_1020_310_W-Article_1140x600.jpg

Optimaliser nattesøvnen din

Les våre tips for å best mulig stresse ned og pleie huden før du legger deg!

Vinteren er ikke offisielt her ennå, men med ankomsten av november er det ikke langt unna..Det blir mørkere, kaldere og høytiden nærmer seg også, med alt stresset og folkemengdene som kan følge med er det viktig å hvile når man kan. Det gjør dette til det rette tidspunktet for litt forberedende egenomsorg samt sikre en god natt søvn. Du vil merke at med våre avstressingstips kan du bedre takle det hektiske tempoet som venter, du vil kunne føle deg gladere og sove bedre.

Hvorfor ikke starte med en gang?

Lag deg en deilig kopp kopp te, gjerne koffeinfri, pakk deg inn i et mykt teppe, vær i øyeblikket og fortsett å lese...


Hvordan gi næring til huden din med kjærlighet?

Jo, med meditasjon og søvnyoga!

Yoga Nidra er en tilstand av bevissthet mellom våken og søvn som hjelper til med å fjerne symptomer på angst ved å lære mental ro og dyrke en tilstand av dyp fysisk og følelsesmessig avslapning. Denne eldgamle praksisen frigjør innestengte følelser og stress for å avgifte hjernen.

 

Legg fra deg stresset, før du går til sengs..


Holder en kilometer lang huskeliste deg våken om natten? Planlegg heller med 15 minutter med "tenketid" hver kveld, minst en time før du legger deg. Ta deg tid til å tenke på alt som dukker opp i hodet ditt og skriv ned det viktigeste, så det ikke tar plass i hodet eller blir glemt. Den enkle oppgaven kan fjerne tonnevis av angst, stress og dårlig søvn!


Før du starter, sett telefonen på "Ikke forstyr" og still inn en tidtaker. Etter at de 15 minuttene er gått, vil stresset avta, og du vil føle deg lettere og mer fokusert på en av dagens mest essensielle oppgaver, nattesøvnen. Denne øvelsen kan lære hjernen din at det er en tid og et sted å bekymre seg. Og det er ikke klokken 02.00 når du egentlig bør sove.

RS1680_OSL_0622_13049_W-Article_1140x600.jpg

Ikke glem huden din

Kulden i november og resten av vinterhalvåret er ikke snill mot huden din. Den blir mer følsom for dehydrering og oppvarmingen i huset bidrar også til dette. Din daglige dose av The Solution™ vil hjelpe deg med å kontrollere linjer og rynker, men huden din kan alltid bruke litt ekstra øm og kjærlig pleie under den kaldere tiden av året. For eksempel, når har du egentlig tatt deg tid til å ta et bad mens du har lest en bok? Et bad er en fin måte å bli kvitt oppbygd stress. Velg en nærende badeolje og trekk deg tilbake til badet med en god bok en gang i uken. Du vil kanskje oppdage at du ikke har problemer med å sove etterpå. Og har du ikke et badekar? En jevn hudpleierutine gir en beroligende rutine for å slappe av på slutten av dagen. Rens for eksempel huden med en nærende balsam som du tørker av med varmt vann og en myk klut som en muslinklut. Påfør en nattkrem i oppoverslag og du er klar til å legge deg.

 

Restart hodet!

Mange tror de ikke kan meditere, men det er noe du rett og slett kan begynne med. Det er ikke noe rett eller galt, start med for eksempel fem minutter. Velg et stearinlys du liker å lukte uten å overvelde sansene dine, for eksempel lavendel, røkelse og sandeltre. Finn et rolig område og sørg for at du er komfortabel. Lukk øynene og hold oppmerksomheten mot pusten, pust inn og ut sakte... Å meditere betyr ikke at du ikke kan tenke, la tankene komme, du trenger ikke gjøre noe med dem akkurat nå. Du vil oppdage at når du mediterer oftere, vil alle bekymringer og tvil forsvinne i bakgrunnen. Hvis du gjør denne meditasjonen daglig, vil den hjelpe deg lettere å slappe av og få mer fokus. Når du gjør det er opp til dge, men sørg for at tidspunktet du velger er en tid du som regel ikke blir fortyrret av jobb, barn eller andre - slik at du får dedikert disse hellige minuttene til meditasjon.

Faste rutiner

Prøv å legg deg og stå opp til samme tid hver dag, søvnen funker best når vi følger samme rutine. Selv i helgene eller på fridager kan det være lurt å ikke sove mer enn en time ekstra. La kroppen vite forskjell mellom dag og natt, kanskje selvsagt men gi kroppen dagslys i løpet av dagen, demp lyset på kvelden og ha det mørkt på soverommet. Lyset er med på å regulere døgnrymen i kroppen din. 

RS33_Mip_17_1812_W-Article_1140x600.jpg

Yoga Nidra

Hvis du leter etter en måte å sovne lettere på og forbedre søvnkvaliteten din også, så kan yoga nidra være noe for deg. Yoga nidra er også kjent som søvnyoga, en form for yoga der du ikke inntar sittende eller stående 'stillinger'. Du ligger så stille som mulig på yogamatten din i savassana, den siste stillingen i de fleste yogatimer. Alt du trenger er et sted du ikke blir forstyrret, komfortable klær og et guidet yoga nidra-opptak som du finner på for eksempel YouTube eller Spotify. Under yoga nidra-praksisen guider en stemme deg gjennom de ulike fasene av praksisen. Det er ikke meningen at du tar disse stegene selv, du vil bli veiledet av en stemme. Du må virkelig kunne slappe helt av. Når du gjør dette hver kveld på samme tid, er kropp og sinn klar for en god natts søvn. 

Sleeping beauty

I løpet av din velfortjente natts søvn går huden din inn i gjenoppbyggende og regenerativ modus slik at nye hudceller og kollagen kan produseres. Du kan gjøre skjønnhetssøvnen mer effektiv ved å sove på for eksempel et putetrekk i silke eller sateng. Det glatte stoffet sørger i motsetning til det noe grovere bomull og lin at huden og håret glir langs stoffet uten å ta skade. Du våkner med en friskere hud, klar for en ny dag. Visste du forresten at du kan ta The Solution™ når som helst på dagen, inkludert om kvelden før du legger deg? Det inneholder ikke koffein eller stimulerende ingredienser, kun hydrolysert kollagen.

God natt!