RS36_Mip_Saatu_17-1760_W-Article_1140x600.jpg

Egenpleie og aktiviteter for høsten

Høstmørket har virkelig lagt seg over oss – dagene føles kortere og vi kan kjenne på mindre tid...Nå er det enda viktigere å planlegge med og sette av litt tid for egenpleie, gjøre aktiviteter som gir indre ro, minimerer stress og skaper glede - for å lade batteriene! Det er viktig å prioritere seg selv innimellom for å kunne ta hånd om alt og alle rundt oss.

Egenpleie er en liten investering med stor gevinst. For noen kan det være å meditere, andre løpe en tur eller lese en bok. Det viktigeste er at du gjennomfører avtalen du gjør med deg selv, på lik linje som du ville holdt en avtale med en venn og at det er en avtale du drar nytte av, på den ene eller andre måten.

Høsten, regnet og mørket gjør at vi finner andre alternativer til egenpleie - vi har satt sammen noen av våre favoritt aktiviteter for egenpleie på høsten.. Håper du finner litt inspirasjon og setter av tid til det som gjør deg godt!

1) Organiser hjemmet – en regnfull dag er ditt tegn på at du nå skal organisere de skuffene og skapene du har tenkt på så lenge. ( Det er helt ok, vi har det slik alle sammen) Orden i tingene våre, betyr orden i hodet og energi blir frigitt. 


2) Avtal en kaffedate med en venn! Bare gjør det! Dagene og ukene flyr – du angrer aldri på et hyggelig treff! Det trenger ikke være så lenge og forhåpentligvis vil du gå derfra med et smil om munnen. Du kan jo også invitere over på en nydelig  røbetlatte


3) Flower-Friday! Det er mørkt og grått ute..så; gjør det hyggelig inne – en frisk bukett får deg alltid til å smile, du fortjener den og la den minne deg på hvor bra du er hver gang du ser den!

RS36_Mip_Saatu_17-1760_W-Article_1140x600 (2).jpg


4) Spa-Sunday! Gjør det ordentlig –finn frem alt du trenger! Rydd badet, tenn lys, sett på en fin spilleliste, ta et deilig bad/dusj – hvor du avslutter med 30 sekunder is-dusj– etterfulgt med ansiktsmaske, lotion, hårmaske og fiks neglene – du kommer ikke til å angre og på mandag føler du deg så fresh og klar for en ny uke!

RS484_OSL_0521_54121_W-Article_1140x600 (10).jpg


5) Meditasjon! Er du nybegynner og trenger starthjelp, sjekk ut Insight Timer - en veldig enkel app med mange forskjellige øvelser! Vi har alle godt av å gi hodet en "time-out" innimellom, fokusere og puste dypt.


6) Finn frem god bok, sett deg til rette et godt sted – kok deg en kopp grønn te, ta på en fuktighetsgivende ansiktsmaske og tre inn i den fiktive verden..
o Våre bok tips denne høsten:

Jo Nesbø – Bloodmoon
Valerie Perrin - Fresh Water for Flowers
Delia Owens – Where the crawdads sing

7) Lag en hyggelig filmkveld / seriekveld – kutt opp sunn snacks, te og mørk sjokolade – tepper og stearinlys. Og legg mobilen vekk.


o Våre filmtips for høsten :

-Verdens verste menneske- norsk drama, som er innom hele følelsesregisteret iløpet av filmen
-Ingen ting å le av - rørende, trist og morsom norsk drama
-Persuasion - romantisk kostymedrama med Dakota Johonson i hovedrollen


o Våre serietips for høsten :

-The Tunnel ( TV2 Play) - Fransk-Britisk krim
-For life ( Netflix) - amerikansk spenning, basert på en sann historie om en uskyldig dømt mann og hans kamp.
-The Crown - ( Netflix ) - en serie om det Britiske monarkiet og Dronning Elizabeth i fokus,som fint kan sees igjen
-Conversations with friends ( HBO Max) - en serie om kjærlighet, utroskap og begjær
-Made in Oslo ( Viaplay) - norsk drama med Pia Tjelta i hovedrollen.

RS552_OSL_Silke_OTO6151_W-Article_1140x600.jpg

8) Gå igjennom bilder på mobilen og sett sammen en fotobok. En koselig aktivitet som også lar deg bli minnet på året som har gått - kanskje dette også blir årets første julegave i boks?


9) Gjør noe hyggelig for andre – følesen av å gi en hyggelig overaskelse til andre - belønner seg med en god selvfølelse også. Det trenger ikke være mye eller stort. En hyggelig hilsen om en fin dag kan bety så mye!


10) Skriv en liste over alt du er takknemlig for! Eventuelt gå en tur å lag en liste i hodet - du vil føle deg veldig takknemmelig og listen er alltid mye lenger enn man tror når du først begynner å tenke over det! Det er fint å flytte fokus på det som er bra!

RS1680_OSL_0622_13049_W-Article_1140x600.jpg


11) Snakk pent til deg selv og SMIL til deg selv i speilet – sannsynligheten er stor for at du vil smile tilbake igjen!


12) En solskinnsdag pakk med matpakke / lunsj og noe varmt å drikke - nyt den i den vakre og friske høstnaturen – med eller uten venner. Høsten byr på mange mørke og våte dager, så benytt soldagene til det fulle!


13) Øv på å leve i nuet! Det krever faktisk trening å utøve tilstedeverelse, men er utrolig deilig å slippe alle tanker tilbake i tid og alt stress frem i tid. Kvaliteten her og nå vil bli mye bedre! Her finner du mange gode øvelser i The Mindfullness App.


14) Planlegg resten av året, reflekter på året så langt – noe du gjerne skulle ha gjort før året er omme? Kanskje du skal prioritere det nå? Eller så kan du velge å slette det fra listen din, eller å flytte det inn i neste år. Det er bedre å ta tak i det nå enn, slutten av desember..

RS1678_OSL_0622_13041_W-Article_1140x600.jpg


15) Rydd i skapet – gå igjennom klesskapet ditt – sett sammen antrekk før høsten – du har helt garantert masse fine kombinasjoner du ikke har prøvd før – kanskje du ikke trenger en ny blazer likevel? 😉


16) Vær kreativ – lag noe – om det er en genser, et bakeverk eller en hylle til skapet -det gir en god følelse å mestre og være produktiv. Det kan være alt fra et dagsprosjekt til et lenger prosjekt gjennom hele høsten. 


17) Slow cooking. Lag en rett du ikke har laget før, gjør det til et «dagsevent» – start fra bunnen av og pass på å få inn masse sunt som både kropp og hud blir gald for. Inviter gjerne venner over, vi må selv skape de gode øyeblikkene og minnene vi tar med oss videre.

RS1686_OSL_082214295_W-Article_1140x600.jpg


18) Husk; noen ganger er å si nei til andre å si ja til seg selv! Og det er helt ok! Ta vare på deg selv og nyt denne fine, klare og mørke høsten 🤍

 

RS1681_OSL_0622_13090_W-Article_1140x600.jpg