RS1676_OSL_0622_13015_W-Article_1140x600.jpg

Den gode tonen

Den dårlige tonen smitter, men det gjør heldigvis også den gode. Oslo Skin Lab oppfordrer derfor alle til å opprettholde en god tone på sosiale medier. Her er fem gode råd til hvordan vi sammen kan holde en vennlig tone når vi kommenterer på poster.

1. Snakk til personen som om det var ansikt til ansikt

Vi bør respektere andre slik vi selv ønsker å bli respektert. Vi bør alltid nøye vurdere hvordan vi formulerer oss, og unngå å nedvurdere eller henge ut noen. Vi bør også alltid tenke på om vi ville sagt det samme hvis familie eller venner leste den samme kommentaren. Videre bør vi bare skrive det vi ville sagt til personen om vi sto foran dem.

2. Vær vennlig selv om du er uenig

Det er at vi har ulike synspunkter, men vi burde kunne diskutere og dele meninger uten å bli uvenner og bruke en upassende tone. Husk at ved uenighet er det spesielt viktig å vise respekt og høflighet i kommentarer på sosiale medier – det skrevne ord kan oppleves annerledes enn den opprinnelige tanke bak kommentaren.

3. Ta deg tid til å tenke før du svarer

Før vi trykker "send" på en kommentar, bør vi alle ta oss tid til å vurdere om det beste svaret er å delta i diskusjonen eller å ignorere den. Vi bør gjerne vente litt før vi svarer, og tenke over om det som er skrevet potensielt kan såre andre.

4. Hyll andre kvinner

La oss hylle hverandre, og la oss sammen støtte hverandre som kvinner og skape et trygt rom hvor vi kan utveksle meninger på en respektfull måte. La oss fokusere på å løfte hverandre opp. Hvis tonen blir hard eller grov, er det helt greit å si ifra.

5. Snakk om emnet i stedet for å gå etter personen

Før du reagerer med en uhøflig kommentar, ta deg tid til å vurdere om det beste svaret er å delta i diskusjonen eller ignorere den. Om du velger å kommentere bør det være på sak ikke person. Vent gjerne litt før du svarer, og vurder om din kommentar kan såre noen.