RS72_Solution_9853_W-Article_1140x600.jpg

Vi besvarer spørsmål om kollagen

Kollagen ser ut til å være et hett tema i hudpleiebransjen og det eksisterer meninger både for og imot. I denne artikkelen har vi samlet de vanligste spørsmålene og svarene om kollagen: her skal du finne alt du trenger å vite om kollagen.

Ok, la oss begynne med det grunnleggende - hva er egentlig kollagen? 
Godt spørsmål! Kollagen er faktisk et protein som forekommer naturlig i kroppen. Kollagen er en byggestein i huden og den aller viktigste faktoren for å forebygge rynker og bevare elastisitet. Huden til en ung person kan inneholde opptil 80% kollagen.  

Så hvis kroppen produserer kollagen naturlig, hva er formålet med ulike kollagenprodukter?  
Rundt trettiårsalderen begynner mengden kollagen i huden med 1-2% i året, og da kan den synlige aldringsprosessen akselerere. Dette kan komme til synes ved dypere rynker og tap av volum og elastisitet, for eksempel. 

Ok, så da trenger vi mer kollagen?  
Ja – dersom fordelene ved en mer spenstig hud virker som noe du ønsker å forfølge! 

Imidlertid vil ikke hvilket som helst kollagen hjelpe. Proteinrik mat inneholder også kollagen, men dessverre fører økt mengde protein ikke til glattere hud. Effekten på hud, av daglige kollagentilskudd, er blitt studert og effektiviteten er kun blitt påvist i studier med hydrolysert kollagen, dvs. kollagen som er blitt brutt ned til en bestemt peptidlengde.  

Kollagen brukes også mye i kremer som påføres hudens overflate, men i dette tilfellet er effekten lokal og når bare de ytre lagene av huden. 

Derfor er fordelene med kollagen mest omfattende når det fordøyes. 

Åh nei! Du mistet meg da du begynte å snakke om peptidlengder... 
Ok, ikke bry deg om den fancy terminologien - det viktigste her er at hydrolysering (spalting med vann) ser ut til å være nødvendig for kollagens effekt på hudens glatthet. 

Så effekten er dokumentert, men kan jeg stole på studiene?  
Du kan begynne med å se på studiene gjort på hydrolysert kollagen her 

Det er verdt å merke seg at disse studiene er blitt utført i henhold til den såkalte 'gullstandarden'. Dette betyr at de er (ADVARSEL - flere fancy vitenskapelige begreper kommer din vei) placebo kontrollert, dobbel blindet, randomisert, fagfelle vurdert, og publisert i anerkjente medisinske databaser. 

Studies.jpg

Hvis du ønsker å forstå disse begrepene bedre, fortsett å lese. Hvis du ikke er interessert eller allerede har god kjennskap til dem, kan du hoppe til neste spørsmål. 
Studien er placebo kontrollert når gruppen som mottar den aktive ingrediensen, sammenlignes med gruppen som mottar et placebo (i dette tilfellet et pulver som ikke inneholder den aktive ingrediensen). Dette sikrer at den målte effekten er resultatet av den aktive substansen og ikke av andre faktorer som kan ha påvirket huden, som røyking, sol, andre kosmetikk, lite søvn og/eller stress.  

Når deltakerne i studien, og forskerne som tolker resultatene, ikke vet hvem som får de studerte stoffene og hvem som får et placebo, er studien dobbelt blindet. I tillegg er det helt tilfeldig hvordan deltakerne blir delt inn i to grupper. Derfor kan forskningsresultatet ikke påvirkes bevisst eller ubevisst. 

Når uavhengige forskere som ikke har deltatt i studien, har gjennomgått dokumentene i etterkant er studien fagfellevurdert. 

Publikasjon i en medisinsk database krever visse kvalitetskrav som må oppfylles for at publikasjonen skal tillates. 

Hva ble nøyaktig påvist i disse studiene?  
Dybden på linjer og rynker i deltakernes hud ble funnet å reduseres med opptil 20% (mer presist 20,1%) i løpet av den åtte uker lange studieperioden (dosering av 2,5 g Verisol® kollagen eller placebo en gang om dagen). I en annen studie forbedret hudens elastisitet seg med 15% på fire uker.  

Å tilføre et kollagensupplement til kostholdet ditt er ikke en umiddelbar mirakelkur; resultatene vil ta litt tid. Imidlertid, hvis du holder fast ved rutinen, virker det uomtvistelig at ved å legge til en daglig dose kollagen i morgenkaffen din, kan du få betydelig fastere og glattere hud på noen måneder. 

Silke Grane (52)

Etter 8 uker viste hudskanning en reduksjon i rynkedybden på hele 51 %. Hudne til Silke ble igjen skannet etter ett år og atter en gang viste skanningen svært gode resultater - denne gangen en forbedring på 18%. 

- Resultatet var helt utrolig, og viste ytterligere forbedringer i hudstrukturen min - blant annet mindre porer, og en reduksjon i dybden i de små rynkene rundt øynene.

 Silke_før_efter_.PNG

Silke_dateskjerm_1140x600.jpg

Hvem passer kollagen for?  
Siden strukturen til kollagenpeptidene er veldig lik den naturlige forekomsten av kollagenet i kroppen, kan det sies at å ta et kollagensupplement er en veldig naturlig måte å opprettholde et mer ungdommelig utseende på. Fordelene vil være mest fremtredende for de over 30 og eldre, men mange velger også å bruke det på en forebyggende måte fra tidligere alder – og det passer for alle hudtyper.  

Kollagenpeptider har ingen dokumenterte bivirkninger, og kollagen i seg selv har ingen allergener. Imidlertid bør du være oppmerksom på at det finnes ulike produkter på markedet. The Solution™ - inneholder kun hydrolysert kollagen: ingen fyllstoffer eller konserveringsmidler. Det er ikke brukt syntetiske løsningsmidler brukes i prosesseringen, så det er også trygt for allergikere å bruke dette. 

Hva kan jeg forvente - evig ungdom? 
Som tidligere nevnt. The Solution er ingen mirakelkur, men en naturlig måte å bevare en så elastisk hud på som mulig. Om man røyker, får for lite søvn og spiser dårlig, vil dette vises på utsiden også, uansett hva du gjør. Det er heller ikke ment å dekke alle dine hudpleiebehov, for eksempel vil regelmessig rensing og fuktighetsgivende og tilstrekkelig solbeskyttelse være nødvendig uansett. 

Det som er en kjempebonus er at å innta kollagenpeptider oralt vil behandle huden over hele kroppen, i motsetning til behandlinger som foretas lokal på utsiden av huden. Dette skaper en god basis for annen hudpleie og gir huden din ekstra boost fra innsiden. Resultatene fra studiene viser reell forbedring når det gjelder hudens glatthet og elastisitet. 

Det er viktig å påpeke at det er naturlig med rynker og linjer etter hvert som årene går, og et kollagensupplement er ikke ment å fjerne dem helt. Men dersom ditt mål er å ta godt vare på huden se best mulig ut uansett alder, er et høykvalitets hydrolysert kollagensupplement, som Oslo Skin Labs The Solution, absolutt et anbefalt tillegg til din rutine!