OSNO_Satu_genser_1920x960.jpg

Derfor bør du ta tilskudd av kollagen

Ønsker du en vital, frisk og velfungerende hud bør du ta kollagentilskudd, oppfordrer Anne Berit Eide i Oslo Hudpleieklinikk.

– Det du spiser kan i stor grad påvirke hvordan huden din eldes. Mye sukker og næringsfattig mat kan bidra til å fremskynde aldring i huden ved å bryte ned kroppens naturlige kollagenproduksjon. Kollagen er nemlig helt essensielt for å opprettholde en jevn, fast og sunn hud, sier hun.

Hudens byggeklosser
Kollagen er en av hudens viktigste byggeklosser og er blant annet ansvarlig for å holde kroppen og huden hydrert slik at alle kroppens funksjoner kan gjøre en så god jobb som mulig. Hele 75 - 80 prosent av det som ikke er vann, er forskjellige kollagentyper i kroppen vår, også i huden.

Kollagentap skaper rynker
Kroppen produserer konstant nytt kollagen for å reparere hud som er blitt skadet. Men som en naturlig del av aldringsprosessen avtar kroppens egen kollagenproduksjon gradvis fra 25-30-årsalderen.
– Når hudens støttesystem svekkes, og kollagenfibrene ikke sitter like tett lenger, dannes det rynker. Huden mister fylde og den blir slapp. På kroppen dukker det gjerne opp cellulitter på lår, rumpe og armer som følge av kollagentapet, sier hun.

Kollagentilskudd bremser hudaldring
Heldigvis er det mulig å bremse denne aldringsprosessen med et sunt kosthold og kollagentilskudd.
– Kollagentilskudd bidrar til å bygge opp igjen hudens støttesystem og redusere aldringstegnene, forteller hun. Eide forklarer at det finnes en rekke kollagentilskudd på markedet, men at det ikke er alt som kan bygge opp kollagenet i huden.

–Det finnes mange ulike kollagenbindinger i kroppen. De to vanligst er Type 1 og Type 2. Type 1 finnes blant annet i hud, hår og negler, mens type 2 er den viktigste komponenten i leddvæske og brusk. Det er også viktig at kollagenet er hydrolysert – det vil si at de er «brukket opp» i peptidlengder som huden faktisk kan ta opp og utnytte, hvis ikke vil vi bare forbrenne kollagenet på samme måte som et hvilket som helst annet protein. The Solution™ er et kollagenpulver som inneholder Type 1 kollagen og som gjennom forskning har vist seg å ha god effekt på rynker og hudaldring. Her på Oslo Hudpleieklinikk er vi imponerte av de gode resultater våre kunder har hatt etter å ha tatt kollagentilskudd. Gjennom 3D skin scanning har vi sett stor forbedring på rynkedybde, fasthet og spenst, avslutter hun.