Rene 22343.jpg

Sommer, sol & hud

Endelig er sommeren og solen her og vi vil at du skal kunne nyte sommersolen uten å bekymre deg for huden! Med disse enkle grepene forebygger og beskytter du mot potensielt skadelige effekter.

Solen spiller ofte flere roller i folks liv – det ene sekundet gir den varme og gode minner på stranden, og det neste brenner den huden din. Videre er det allment kjent at solen er en viktig kilde til vitamin D, som hjelper immunsystemet ditt til å fungere normalt, men det er også velkjent at solen dessverre kan ha negative effekter på huden din. Så hva tenker du - er solen din venn eller fiende?


Den er kanskje begge deler, men ikke la disse motsetningene forvirre deg om hva som er viktigst: beskytt huden din mot solens skadelige stråler! For å beskytte huden din mens du fortsatt nyter varmen, vitamin D og gleden solen bringer er det noen få ting du bør huske:

  1. Bruk solkrem med høy faktor - både for å forebygge aldring (UVA-stråler) og for å unngå å bli solbrent (UVB-stråler).
  2. Sjekk UV-indeksen og vær forsiktig med å være i solen på de mest intense timene midt på dagen.
  3. Bruk gjerne solhatt og solbeskyttende klær.
  4. Bruk rikelige mengder solkrem og påfør nytt lag med noen få timers mellomrom eller etter svømming.

 

Rene 22254.jpg

Oslo Skin Lab-ambassadør og tidligere toppmodell, Renée Toft Simonsen, har blitt mer bevisst på solen etter hvert som hun har blitt eldre. Hun fortalte Oslo Skin Lab-teamet hvordan hun nyter solen mens hun fortsatt er oppmerksom på dens negative effekter.


«Da jeg var ung, var jeg ikke så forsiktig. Men nå som jeg begynner å få flekker av sola og andre effekter, har jeg måttet være mer oppmerksom på det. Solen har selvsagt en aldringseffekt på huden, og etter hvert som man blir eldre blir man mer bevisst på det – men jeg må innrømme at jeg elsker solen, soling, å være på stranden og generelt varmen og lyset fra sol, så jeg kan ikke la være å nyte solen. Men jeg har alltid SPF 50 i ansiktet og på kroppen når jeg soler meg!»


Akkurat som Renée kan du nyte alle solens fordeler mens du fortsatt beskytter deg mot potensielt skadelige effekter.

God sommer og god soling!