RS267_Mip_19_0218_W-Article_1140x600.jpg

Overgang fra vinter til vår - dermatologens hudpleietips

Vi har snakket med dermatolog Ivana Spoustova om hvordan tilpasse våre hudpleierutiner for vårsesongen. Hun deler også 3 enkle tips vi alle burde gjøre i sesongskifte.

Ny sesong og nye rutiner

Vinteren er en vanskelig tid for huden vår. I denne perioden har vi ofte mangel på solskinn og frisk luft, vi har gjerne et svakere immunforsvar, dagene er korte og mørke, og vi spiser ofte mer "kosemat". Alt dette bidrar til å gjøre vinterhuden mattere og tørrere. For å bøte på dette bruker mange av oss fete fuktighetskremer og vanlige ingredienser som retinol og hyaluronsyre for å forhindre at huden vår tørker ut i den kalde, tørre vinterluften.

OSL_WA_Ivana_tip_1140x600_0422_EN.jpg

Når våren nå kommer, er det derfor på tide å gjøre noen endringer i den daglige hudpleierutinen vår. Vi har spurt en av ekspertene på det tsjekkiske markedet, dermatolog Ivana Spoustova, om hva hun vil anbefale i overgangen fra vinter til vår:

1) Vårengjøring. Gjør deg klar for en ny sesong ved å ta en vårrengjøring også i baderomsskapet ditt. Sjekk utløpsdatoene på produktene dine og fjern produkter som er gått ut på dato. Husk at mange økologiske produkter ikke bruker konserveringsmidler og har derfor kortere holdbarhet. Produkter som inneholder syrer bør også vurderes nøye, da syrer kan øke i styrke over tid.

2) Vær varsom med syreprodukter. Sett produkter med retinol, (antibakterielle produkter) eller eksfolierende syrer i kjøleskapet i påvente av neste vinter. Disse produktene og ingrediensene er flotte til sitt bruk; bekjempe aldring og akne eller lysne opp huden din – men de virker ved å bryte ned hudens barrierer og etterlate den mer utsatt for UV-skader. Du kan vurdere å fortsette å bruke noen av disse produktene om natten i perioder, men vær forsiktig og da MÅ du bruke solbeskyttelse med høy faktor om dagen – uansett vær.

3) Øk solbeskyttelsen. Du har forhåpentligvis også brukt solfaktor gjennom vintermånedene, men når vårsolen kommer, er det "et must" med solbeskyttelse i hudpleierutinen. Ivana Spoustova anbefaler å finne en variant av og god kvalitet som også motvirker pigmentering - uten parabener og silikoner. Mens SPF alene også er bra, hjelper antipigmenteringskremer med å beskytte pigmentflekker og forhindre at de blir større.

 

RS490_OSL_0521_54353_W-Article_1140x600.jpg