RS473_Per_Hagen_EIK5445_W-Article_1140x600.jpg

Også menn kan ha nytte av kollagenpulver

Liten innsats for potensielt god gevinst, tenkte Per Hagen (54) da han ble spurt om å teste kollagenpulveret The Solution. Ville det ha noen effekt på hudens rynker og elastisitet?

– Jeg synes det hørtes spennende ut å teste The Solution. Vi menn har jo normalt litt forskjellig hud fra kvinner, så jeg tenkte det var interessant å se om det har noen effekt, forteller Per Hagen (54) fra Oslo.

Kollagen er et viktig protein i bindevevet hos alle mennesker. Allerede ved 25-årsalderen synker kollagennivået vårt, og resultatet er etter hvert tap av volum og spenst i huden.

The Solution fra Oslo Skin Lab er nøytralt på smak og blandes i valgfri mat eller drikke én gang daglig. En liten innsats i forhold til mulig effekt, var Pers tanke.

– Menn er nok ikke like opptatt av hudpleie som kvinner, men vi ønsker jo også å ta vare på huden vår. Mye av reklamen for hudprodukter er rettet mot kvinner, og man kan fort bli «svett» av å se alle steg og produkter som anbefales. Allerede der faller mange menn fra, tror Per.

– Føler du at holdningen til hudpleie har endret seg blant menn?

– Jeg har inntrykk av at særlig den yngre generasjon menn har blitt flinkere. Men jeg tror også flere av oss voksne er blitt mer opptatt av å unngå solskader og for tidlig aldring. Det blir ikke lenger oppfattet som forfengelig å være opptatt av utseendet.

RS475_OSL_0521_54435_W-Article_1140x600.jpg

Viktig at det er enkelt

Per forteller at hudpleierutinene hans i hovedsak består av vask og rens av ansiktet morgen og kveld, i tillegg til fuktighetskrem og av og til en ansiktsskrubb. For fem måneder siden la han altså til en daglig dose av The Solution i sin faste rutine.

– For meg er det viktigste at det er enkelt, fastslår han.

OSL_Per_1140x600_0521.jpg

Etter tre måneder med kollagenpulveret fikk Per skannet huden for andre gang på en uavhengig klinikk, Oslo Hudpleieklinikk. Resultatene viste reduksjon i de dype rynkene rundt øynene.

– Jeg føler jeg har fått mer spenst i huden og at det kjennes litt glattere. Jeg kommer uansett til å fortsette og se om forbedringene vedvarer, sier han.

Jesse_OSL_01.jpg

– Hun sa jeg så fresh ut

Jesse van der Meulen (43) fra Nederland begynte med The Solution i fjor høst fordi samboeren hans bruker det. Nå har kollagentilskuddet blitt en del av hans faste morgenrutine, iblandet et glass sitronvann før frokost.

– Jeg hadde lest mye om The Solution på sosiale medier da kjæresten min foreslo det for meg. Jeg vet at nivået av kollagen synker med alderen, så hvis du kan hjelpe naturen litt ved å ta et naturlig tilskudd er det jo bare et pluss, sier han.

Jesses kjæreste var den første som la merket til at den daglige dosen med kollagenpulver begynte å gi effekt.

– Hun sa at jeg så fresh ut og at huden min hadde mer glød, forteller Jesse.

Selv la han først merke til at to arr i ansiktet hadde falmet litt. Men etter noen måneder føler han at huden både ser og føles jevnere enn da han startet.

– Jeg får tilbakemeldinger på at folk ser forskjell, og nå har flere andre kompiser også begynt å bruke The Solution. Dette er en effektiv og enkel hudpleie – også for menn, fastslår han.

RS70_Solution_9782_W-Article_1140x600 (1).jpg

Deler erfaringene med andre

Bortsett fra å ta kollagenpulveret, bruker ikke Jesse veldig mye tid på hudpleie.

– Jeg prøver å leve et sunt liv og trener regelmessig. Jeg bruker en fuktighetskrem og et serum i ny og ne, sier 43-åringen. I tillegg til jobben som art director, tar småbarnsfaren noen modelloppdrag.

– På sosiale medier har jeg delt noen av mine erfaringer med The Solution. Jeg synes det er fint å vise andre, også menn, at dette virkelig har fungert for meg. At det er ikke tull. Mange trener og er opptatt av sunn mat. Hvis man i tillegg kan bremse aldringsprosessen litt med et naturlig kollagentilskudd – hvorfor ikke? sier han.