RS482_OSL_0521_54411_W-Article_1140x600 (1).jpg

Hvordan lykkes med dine nyttårsforsetter

Et nytt år er rett rundt hjørnet - hvordan nå dine mål?

Hvis du er som oss, tenker du kanskje allerede på hva du skal forbedre når det nye året kommer? De fleste av oss fokuserer på det samme - å sette i gang tiltak som kan gjøre oss sunnere, få mer energi og på den måten bedre livskvalitet.

Dessverre kan det være vanskelig å holde på disse positive endringene over lang tid. Motivasjonen dabber ofte av ganske raskt og de nye sunne tiltakene som vi så ivrig gikk i gang med bare uker før, rekker som regel ikke bli innarbeidet til å bli en vane. Vi tror at nøkkelen for å kunne lykkes med nyttårsforsettene er planmessighet. Ved å fokusere på hvordan du skal gjennomføre dine forsetter, så er sjansen større for å lykkes. Her har du våre fem triks til for å sikre at dine ønsker om sunne endringer blir en realitet:

  • Lag realistiske mål. Du skal ikke løpe maraton i påsken dersom det er nå du begynner din løpekarriere.
  • Start med et lite mål og bygg videre etter hvert som små ting blir en vane. Det kan være demotiverende dersom du har kjøpt en kjole som krever at du mer eller mindre må endre kroppsfasong. Det holder lenge å tenke at du skal ta inn beltet ett hakk.
  • Fortell venner og familie om forsettene (eller del det på sosiale medier) slik at du føler deg ansvarlig – pluss at det kan bidra til å gi deg støtte. Dersom du har bestemt deg for å kutte ned på sukker, så er det slitsomt å måtte si nei gjentatte ganger til kaker og godteri dersom du er på besøk hos noen. Det er også en overhengende fare for at du lar deg friste til slutt...
  • Lag en kalender. Det tar som regel 90 dager å innarbeide (eller kvitte seg med) en vane. Det er jo ikke så lenge å måtte holde ut med tanke på den livslange gevinsten som ligger og venter på deg i den andre enden.
  • Feire dine delmål. Dra på en etterlengtet helgetur. Kjøp noe ekstravagant. Drikk champagne. Alt er gøyere når det ligger en premie og venter på deg fordi du er så flink.

 

RS460_OSL_Love_from_OSL.png