RS446_OSL_Cecilie-Nordstrom_0221_2187_W-Article_1140x600.jpg

Gründer med suksess: Har alltid trodd på hudpleie innenfra

Cecilie Nordstrøm er kvinnen bak kollagensuksessen, The Solution™. – Det er klart at huden påvirkes av det vi spiser, og at den trenger rett næring for å kunne være på sitt aller beste, sier hun.

Cecilie har i flere år jobbet med kosttilskudd og dermed erfart hvor mye man kan påvirke helsen ved å få i seg nok av viktige vitaminer og mineraler. Hun har alltid hatt en drøm om å finne et produkt som virker spesifikt for huden. Da selskapet vurderte kollagentilskudd til ledd, fant de en tysk kollagenprodusent som hadde utviklet et patentert bioaktivt kollagenhydrolysat som viste seg å ha positiv effekt på huden. Det er dette virkestoffet som er i kollagentilskuddet, The Solution™.

Solid forsking ligger bak

– Jeg hadde troen på at dette produktet kunne være det vi lette etter når det gjelder å pleie huden innenfra, forteller hun. Fordi selskapet vårt også jobber med helseprodukter er vi svært strenge på kravet til dokumentasjon som skal ligge til grunn for et produkt vi lanserer. Vi følger gullstandarden for studier, hvilket vil si å anvende dobbeltblinde, randomiserte og placebokontrollerte studier. Dette er studier der verken forsøkspersonene eller leger vet hvem som får reelt produkt og hvem som får placebo. Studiene som ble utført på disse kollagenpeptidene viste seg å føre til bedre elastisitet i huden, reduksjon av cellulitter, samt en gjennomsnittlig reduksjon i rynkedybde på 20,1 prosent. Disse studiene, som er utført ved universitetet i Kiel, er også publisert i den medisinske databasen PubMed. Alle studiene er i tillegg fagfellevurdert, som betyr at andre, uavhengige forskere har gjennomgått dokumentasjonen for å sjekke at alt er gjort etter korrekt standard og at de kan støtte konklusjonen.

RS72_Solution_9853_W-Article_1140x600.jpg

Synlige resultater ved hudskanning

Det var viktig å få egne bevis på at dette virkelig har effekt, i tillegg til de medisinske studiene. Vi kontaktet Oslo Hudpleieklinikk for å høre om de kunne analysere huden til noen testpersoner Eier og hudterapeut Anne Berit Eide var positiv og stilte klinikkens VISIA-hudskanningsmaskin til rådighet. En rekke forsøkspersoner har de siste årene vært innom på før- og etterskanninger. Alle har fått positive resultater.

– Etter åtte ukers bruk viste skanningen til vår første case at hun hadde fått 33 prosent rynkereduksjon. Deretter sendte to andre som ønsket å prøve produktet til samme skanning, og de fikk enda bedre resultater. I tillegg til den solide vitenskapelige dokumentasjonen var det veldig stas å selv tydelig kunne se effekten når man fikk opp før og etter bildene ved siden av hverandre på skjermen sier Cecilie.

Forskjell på kollagen

Jeg har hørt noen nevne at man kan koke kraft og oppnå samme effekt. Det er en misforståelse, og vi finner ingen studier som kan dokumentere det. Kollagenet som er i The Solution™ er brutt ned i peptider (korte kjeder av aminosyrer) og det er effekten på hud ved inntak av nettopp disse kollagenpeptidene som er testet i studiene vi kan vise til.

RS269_Solution_10141_W-Article_1140x600.jpg

Cecilie understreker imidlertid at The Solution ikke er en mirakelkur som gir raskt synlige resultater, men er ikke i tvil om at jevnlig inntak av dette kollagenet kan bidra til huden blir glattere, mykere og mer elastisk. Effekten kommer etter hvert og det varierer naturligvis en del med tanke på utgangspunktet hos hver enkelt om akkurat når endringene kommer. Det er heller ikke lett å se ørsmå endringer fra dag til dag, så det kan være lurt å ta bilder av utgangspunktet før du begynner eller benytte deg av hudskanninger som måler forskjellen mer nøyaktig. Vi får stadig tilsendt bilder fra brukere som blir oppriktig overrasket over hvor mye huden har endret seg når de sammenligner med startpunktet.

Suksess i utlandet

Etter at The Solution ble lansert i 2017, har det gått slag i slag. – Vi startet i Norge og Finland. Deretter Sverige, Danmark, Tsjekkia, Nederland og Slovakia. I alle disse landene har vi inngått samarbeid med hudklinikker og hudterapeuter og utført hudskanninger med svært gode resultater. Lansering i flere land står nå på planen, forteller hun.

RS140_OSL_solution_flower_W-Article_1140x600.jpg