tyska-kyrka-g441d22904_1280.jpg

Destinasjon Stockholm

Er du klar for en helgetur snart? Stockholm kan være reisemålet for deg! Stockholm sentrum ligger praktisk talt på vannet, og med sin fantastiske og vakre beliggenhet, kommer byen virkelig til live i denne tiden av året - det perfekte reisemålet om sommeren.

Lina, Commercial Manager i Oslo Skin Lab, Sverige deler her noen av sine beste tips for fantastiske dager i Sveriges hovedstad.

Se byen på sykkel


Det er enkelt å komme seg rundt i Stockholm sentrum. Du vil finne el-sykler som kan leies overalt, noe som lar deg kombinere sightseeing og mosjon mens du beveger deg fra sted til sted. Kostnaden for å leie en sykkel for en dag (eller en uke) er i tillegg veldig lav sammenlignet med andre transportmidler, så dette er en vinn-vinn-situasjon.

Kultur


Stockholm er en av verdens mest museumstette byer, så det er et must å besøke et av alle de fantastiske museene. For de som er ute etter kunst er Nasjonalmuseet et godt alternativ. Museet er Sveriges største kunstmuseum, og har nylig gjennomgått en omfattende renovering som har gjort det mulig for museet å vise frem en enda større del av sin enorme samling av klassiske verk.

Om du er klar for noe helt annet, ta turen innom det relativt nye Paradox Museum. Her er det over 70 paradoksbaserte utstillinger som vil gi deg en blanding av optiske, interaktive og uventede opplevelser.

pexels-aubin-kirch-13113602 (1).jpg

 

Brunsj


Stockholm har et stort utvalg av herlige restauranter som tilbyr brunsj av alle slag. Mine to favoritter er Mahalo og Pom & Flora. Man kan (dessverre) ikke reservere bord på noen av stedene, men heldigvis ligger de bare noen hundre meter fra hverandre i en gate som heter Odengatan, så hvis en er fullbooket, kan du bare fortsette til den andre i håp om å finne et bord der.

pexels-los-muertos-crew-8230020.jpg

Aktivitet


Noe som har blitt stadig mer populært i vår- og sommersesongen er å leie kajakk. Dette er den perfekte måten å gjøre noe aktivt på, samtidig som du utforsker Stockholm fra vannet. Og ikke mist motet hvis du ikke har prøvd å padle før – turen rundt Långholmen og Reimersholme passer for nybegynnere, og den kan padles i et rolig og behagelig tempo. Benytt anledningen til å ta med en piknik bag som du kan nyte på et av de koselige stedene du finner langs padleruten din!

canoe-g1a4b242c5_1280.jpg

For de som foretrekker å holde seg aktiv på land, kan man besøke en av fem Boule Bar rundt i byen. I tillegg til en herlig atmosfære og et godt miljø, kan du spille boule mens du nyter noe å drikke eller spise - perfekt for varme sommerkvelder. Konseptet har blitt så populært at Boule Bar nå har fem spillesteder rundt om i Stockholm.

pexels-cottonbro-studio-10071075.jpg

Dagstur


Om du vil oppleve Stockholms vakre skjærgård bør du dra til Fjäderholmarna – en pittoresk skjærgårdsøy som ligger 30 minutter med ferge fra Stockholm. Her kan du rusle rundt og nyte omgivelsene, sole deg og bade samt nyte god mat på en av øyas restauranter.

stockholm-gdc852c72b_1280.jpg

Vi håper dette har gitt deg inspirasjon til neste helgetur og at du eventuelt får et hyggelig opphold i Stockholm!