OSL_IT3_WA_1140x600.jpg

Destinasjon Milano

Frister det med en helgetur til Milano? Da bør du lese tipsene under fra Commercial Manager i Italia Sara.

I denne korte guiden kan du finne alt du trenger å vite for å tilbringe en episk uke i Milano. Fra de viktigste severdighetene å se, hvor du skal spise og hvordan du kommer deg rundt! Som de fleste italienske byer er Milano full av historie og arv, og alle de viktigste tingene å se og gjøre er plassert rundt i sentrum. På tide å dykke inn!

 

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo (katedralplassen) er hovedplassen i Milano, Italia. Den er oppkalt etter, og dominert av, katedralen i Milano (Duomo). Plassen markerer sentrum av byen, både i geografisk forstand og på grunn av dens betydning fra et kunstnerisk, kulturelt og sosialt synspunkt. Duomo er den mest kjente kirken i Milano og faktisk den største kirken i Italia, og er et sjeldent eksempel på menneskelig arkitektur og ingeniørkunst.

OSL_IT3_WA_1140x600.jpg

Galleria Vittorio Emanuele

Rett ved siden av Piazza del Duomo ligger Galleria Vittorio Emanuele. Det er et gammelt friluftskjøpesenter, åpent for alle med en karakteristisk arkitektur og utsmykning. Det er et typisk milanesisk sted å rusle rundt med sin glasskuppel og vakre detaljer. Fun fact: På mosaikken av gulvet er det en okse, og tradisjonen sier at du må sette hælen på kulene til oksen og spinne tre ganger for lykke. Flisene som utgjør oksen har måttet gjøres om flere ganger i løpet av årene siden de blir raskt utslitt av hvor mange mennesker som spinner på dem hver dag.

OSL_IT2_WA_1140x600.jpg

Piazza della Scala

Hvis du går inn i Galleri Vittorio Emanuele fra Piazza del Duomo og går hele veien gjennom den, kommer du til Piazza della Scala, et annet viktig torg i Milano. Hver side av dette torget er historisk viktig. Du vil ha Galleria Vittorio Emanuele på ryggen, på venstre side er Teatro alla Scala, Milanos mest kjente operahus. Foran Teatro alla Scala finner du Palazzo della Banca Commerciale Italiana, en av Italias eldste banker, og på høyre side på den gjenværende siden av torget ligger Palazzo Marino, Milanos rådhus. I Palazzo Marino holder de faktisk midlertidige kunstutstillinger som du kan få tilgang til gratis. Det er et fint alternativ for regntunge eller kalde vinterdager!

OSL_IT7_WA_1140x600.jpg

 

Brera området

Brera er de mest trendy og historiske områdene i Milano. Brera er kjent som kunstnerkvarteret i Milano på grunn av sin kunstskole, historiske museumsgalleri og samtidskunstgallerier og studioer. Den er livlig, elegant og finurlig. Du kan også komme i dette området om kvelden da det også er mange kule barer og restauranter hvor du kan nyte både god atmosfære, god mat og drikke.

OSL_IT4_WA_1140x600.jpg

 

Da var det bare å planlegge din neste reise da! Om du heller ønsker deg en tur til København sjekk ut Stephanies tips her.