RS1684_OSL_0622_13236_W-Article_1140x600.jpg

Alkoholfri gløgg

Det blir faktisk ikke jul uten gløgg, både lukten og smaken vekker julestemningen i oss! Her kommer en veldig god oppskrift som garantert får deg i stemning for jul og hygge!

Ingen jul uten gløgg! 


Mange anser en tur på julemarkedene og en kopp varm gløgg som en fast del av juletradisjonene og en vinteraktivitet som er et «must»!

Men med så mange aktiviteter rundt denne tiden av året som inkluderer alkohol, er det fint å gi kroppen din (og huden din) en pause nå og da. Og kanskje er du ikke interessert i alkohol i det hele tatt og ser etter en alkoholfri versjon av den tradisjonelle gløggen. Så her er en god mulighet til å nyte tradisjonen uten klager fra kroppen..

Er gløgg en del av juletradisjonene dine? Del dine gjenskapninger av denne oppskriften på Instagram og gi oss beskjed! Husk å tagge @osloskinlab_norge !

Ingredienser:

750 ml eplejuice
400 ml solbærsaft
4 nellikker
Skall fra 1 vasket appelsin
1 ts kardemomme
1 kanelstang
350 ml honning
350 ml vann
100 gram rosiner
100 gram grovhakkede mandler

Pynt:

Stjerneanis
Tynne appelsinskiver (ferske eller tørkede)

Slik gjør du:

Varm alle ingrediensene sammen i en stor gryte. Ikke la innholdet koke. Når blandingen begynner å dampe, fjern den fra varmen og la den trekke i ca 30 minutter.

Når blandingen er silt, varmes den opp igjen slik at den er klar til servering. Pynt med stjerneanis og appelsin og nyt - god jul!