Kollagenets betydning for huden

Kollagen er en viktig komponent i hudens bindevev, og mengden synker dessverre etter hvert som vi blir eldre.

Huden vår er bygget opp av tre lag, og i lagene finner vi forskjellige typer celler med ulik funksjon og innvirkning på hudens utseende.

nv_osl_skin_illustration

Overhuden:
Det øverste og synlige laget i huden er epidermis; et tynt hudlag som beskytter mot ytre faktorer.

Lærhuden:
Det neste hudlaget er dermis;  rikt på kollagen og elastinfibre. Naturlig tap av kollagen er medvirkende til at rynker kommer til syne med økt alder.

Underhuden:
Det underste laget er hypodermis og består av fett og bindevev. Mengden fett kan si noe om en persons ernæringstilstand (over-/undervekt), og kan også ha betydning for hudens utseende.

Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppen og er den desidert viktigste enkeltfaktoren som bidrar til å beholde en spenstig hud. En ung hud kan inneholde opptil 80% kollagen.I 30-årene begynner mengden kollagen i huden å synke med ca 1-2% i året – det er hovedårsaken til at huden mister sin motstandskraft for negative påvirkninger slik som sol, forurensning, kosthold, røyking etc. Dermed utvikles fine linjer og rynker.

The Solution™ Anti-wrinkle collagen anbefales for å redusere, samt forebygge hudens aldringstegn:

  • Mindre synlige rynker
  • Mer spenstig / elastisk hud
  • Reduserer graden av cellulitter
  • Forbedrer hudens tekstur betydelig

Les mer om The Solution Anti-wrinkle collagen her.

 

 

The Solution® Anti-wrinkle collagen inneholder kollagenpeptider som kan bidra til å øke spenst og motstandskraft i huden. Studier viser att rynkedybdne kan reduseres betydlig ved regelmessig bruk.