Hudterapeuten: kollagen er det viktigste huden din trenger!

Hudterapeut Pia Theodorssen har over 20 års erfaring med å behandle rynker og linjer. Hun er ikke i tvil om hva som er den aller største årsaken til at de utvikles og hva som hjelper for å få huden glattere igjen.

-Det er ingenting som har så stor effekt som kollagen i et langsiktig perspektiv

Fordelen med kollagenbehandlinger er jo at huden forbedres på en naturlig måte, i tillegg til at man kan forebygge ytterligere aldring av huden, forteller hudterapeut Pia.

Etter fullført utdannelse ved Gilda i Gøteborg, jobbet Pia et par år på NK i Gøteborg som ansvarlig for kollagenstimulerende produkter. – Men jeg forsto tidlig at jeg ville starte egen salong for å konsentrere meg om å gi kundene mine behandlinger som kunne gi synlige effekter, forteller Pia.

Kollagen – ny trend innen hudpleie

Trender innen hudpleie har stadig endret seg, men allerede for 20 år siden visste man at et synkende kollagennivå er hovedårsaken til at huden taper sin elastisitet og at rynker utvikles.

-Den gangen lanserte man kremer med kollagen for å forsøke å tilføre huden noe av det som forsvant etter hvert som man ble eldre, men man forsket jo hele tiden på å finne noe som kunne være mer effektivt, forteller hun. På begynnelsen av 2000-tallet begynte Pia på en ekstra fireårig utdannelse innen plastikkirurgi. Der lærte hun enda mer om hvordan tilførsel av produkter utenfra samarbeider med det som tilføres innenfra.

-I dag er det min gjennomgående filosofi, man MÅ sørge for også å behandle huden innenfra for at resultatene skal bli optimale. I salongen min kan man få behandlinger som kan forbedre hudoverflaten utenfra, men ved å drikke kollagen får man boostet effekten, i tillegg til at det hjelper all hud – både i ansiktet og på kroppen.

Det var et stort gjennombrudd når det tyske firmaet Gelita klarte å finne formelen for å splitte kollagenet opp i peptidlengder som huden faktisk klarer å nyttiggjøre. Kollagen er et protein som man får i seg gjennom vanlig mat, men det er kun hydrolisert kollagen i nøyaktige lengder som har effekt på rynker og cellulitter. Gjennom randomiserte, placebo-kontrollerte, dobbelt-blindede studier påviste man en snittreduksjon på mer enn 20% etter 8 uker.

-I Gøteborg er jeg faktisk kjent for å gi behandlinger som har synlig effekt, sier Pia. Det er jo det som er viktig når det kommer til hud. Derfor er det viktig å være kritisk når man velger produkter og behandlinger som har til hensikt å forbedre hudoverflaten.

I vår verden er det faktisk få produkter som har så solid dokumentasjon som kollagenet i The Solution™ fra Oslo Skin Lab kan vise til, og derfor er det ingen tvil om hvilket kollagenprodukt jeg vil anbefale, avslutter en engasjert Pia.