RS2084_OsloSkinlab_0223_1306.tif_W-Article_1140x600.jpg

Sommerlig og kald suppe

Prøv denne forfriskende kalde suppen for varme sommerdager! Du kommer til å elske den!

Kald agurk- og pistasjesuppe

4 porsjoner

Suppen kan serveres i et lite glass som en slags aperitiff, eller som en forrett eller mellomrett. Den smaker fantastisk og blir enda bedre sammen med litt brød med sprø skorpe.

Du trenger:

100 g pistasjnøtter, grovhakket, pluss litt ekstra til pynt
1 liten løk, skrelt og delt i kvart
1 stor agurk, skrelt og kuttet i terninger
30 g fersk dill, grovhakket, spar 4 stilker til pynt
30 g fersk mynte, blader
2 hvitløksfedd, grovhakket
1 lite stykke brød med sprø skorpe, kuttet i terninger
1 ss vegansk rødvinsseddik
2 dl kaldt vann
Maldonsalt og nykvernet pepper
Olivenolje, til å dryppe over

Legg pistasjnøtter, løk, agurk, urter, hvitløk, brød og rødvinsseddik i en blender, og kjør til en jevn og smidig mos. Smak til med salt og pepper, tilsett det kalde vannet og kjør blenderen i kort tid slik at mosen får en suppekonsistens. Server suppen umiddelbart, dryppet med litt olivenolje. Dryss over noen ekstra pistasjnøtter og pynt med en dusk dill.

Så enkelt og så godt! Om du liker denne så bør du også prøve vår oppskrift på grillet hjertesalat - den er også helt perfekt for varme sommerdager!

Håper det smaker!